Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro uzvar Latvijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro uzvar Latvijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā
Foto: Facebook.com/MotokrosaKomisija

Ar sacensībām Aizputē svētdien aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta pirmais posms. Cīņas norisinājās gan solo motokrosā, gan blakusvāģu un kvadriciklu klasēs.

MX1 klasē pirmajā braucienā uzvarēja Toms Macuks, aiz sevis atstājot Matīsu Karro un Gertu Krestinovu, savukārt otrajā braucienā jau pārākais bija Karro, otrais finišēja Krestinovs, kamēr Macukam šoreiz trešā vieta. Posma summā līdz ar to uzvarēja pieredzējušais Karro, otrajā vietā Macuks, savukārt igaunis Krestinovs ierindojās trešajā pozīcijā.

Nepārspēts abos braucienos MX2 klases ieskaitē bija EMX250 Eiropas čempionāta regulārais dalībnieks Kārlis Sabulis, kuram līdz ar to uzvara Aizputes posmā. Tuvākie sekotāji ar vienādu punktu skaitu bija divi igauņi - Prīts Ratseps un Jorgens Matiass Talviku, kuriem pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai finālbraucienos.

MX2 Juniori 2T klasē abos braucienos uzvaru guva Mairis Pumpurs, aiz kura posma summā palika Edvards Bidzāns un Aleksejs Orlovs no Krievijas. MX2 Juniori 4T ieskaitē mūsējie līdz pirmajam trijniekam netika - abas reizes uzvarēja Krievijas sportists Svjatoslavs Proņenko, bet aiz viņa kopvērtējumā igaunis Egerts Pihlaks un vēl viens krievs, Pāvels Manguševs.

Kārlis Alberts Reišulis divas pirmās vietas guva MX85 klasē, summā pārspējot Markusu Ozoliņu un Kirilu Maslovu. Arī MX85B klasē uzvara tās pašas ģimenes pārstāvim - Jānim Mārtiņam Reišulim, kurš braucienos ieņēma otro un pirmo vietu. Posmā pirmo trijnieku noslēdza Tomass Šaicāns un Raivo Laicāns.

Blakusvāģu finālbraucienos pirmajā reizē uzvarēja Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš, bet otrajās sacīkstēs pirmo vietu guva Jānis Daiders ar igauņu kantētāju Tanelu Keivu. Lai gan ar vienādu punktu skaitu, uzvaru Aizputē BV Open klasē guva Daidera ekipāža, kamēr Rupeika komandai otrā vieta. Trešie summā bija Igaunijas pārstāvji Gerts Gordejevs un Keits Kivaste. BV Amatieri klasē uzvarēja Modris Štelle un Mārtiņš Zemeskalns, BV Gaiss vērtējumā pirmie lietuvieši Darius Sabockis un Martins Zaļausks, bet BV Veterāni ieskaitē pie uzvaras summā tika Kaspars Tučis un Oskars Kuzņecovs.

Kvadriciklu klasē Q Open otrā un pirmā vieta braucienos uzvaru deva Valērijam Kuzminam, aiz kura ierindojās Matīss Palēvics un Emīls Sigajevs. Bijušais Eiropas čempions Edgars Meņģelis uzvarēja otrajā braucienā, bet pirmo nepabeidza. Q Amatieri klasē uzvara Atim Bredam, Q Hobby klasē pirmais Jānis Tilugs, bet Q Veterāni ieskaitē - Andris Ciršs.

Visi pirmā posma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms notiks 5. maijā Apē, kur jau 46. reizi norisināsies tradicionālais "Vaidavas kauss".