Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Madonā noslēgta Latvijas junioru motokrosa čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Madonā noslēgta Latvijas junioru motokrosa čempionāta sezona
Foto: Facebook.com/smeceressils

Ar sacensībām Smeceres sila mototrasē, Madonā noslēgta piecus posmus garā Latvijas junioru čempionāta sezona motokrosā.

Junioru čempionāta ieskaitē stiprākie tika noskaidroti MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, Q Juniori un Q100 klasēs.

Madonā ātrākais MX85 Vecāko braucēju konkurencē divu braucienu summā bija Karls Tēsalu no Igaunijas, 2. vietu izcīnīja Adrians Drozds (CAMK Latgale), bet trešais šajā posmā palika Kristians Baltus (Rambas R). Madonā iegūtie punkti bija pietiekoši, lai Baltus kļūtu par čempionu sezonas kopvērtējumā. Par vicečempionu tiks kronēts Rasmuss Aiviks no Igaunijas, bet bronzas medaļu ieguvis Pēteris Zariņš (MX Druvas).

MX85 Jaunāko klasē Smeceres sila mototrasē dienu kā uzvarētājs noslēdza Artūrs Vinters (KTM Motofavorīts), aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Martenu Raudu no Igaunijas un Sebastianu Olsenu (Rodeo MX).

MX65 Vecāko braucēju ieskaitē nepārspēts palika igaunis Gregors Lotuss, 2. vietu izcīnīja Rainers Grasis (Sporta klubs “Elkšņi”), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Enri Lustus no Igaunijas.

MX65 Jaunāko klasē dubultuzvaru izcīnīja dvīņu brāļi Cīruļi. Maksimālo punktu skaitu ieguva un posmā uzvarēja šogad par pasaules čempionu kronētais Patriks Cīrulis (MX Moduls), Martinu Cīruli (IK Auseklis) atstājot otrajā vietā. Trešo labāko rezultātu šajās sacensībās 65cc ieskaitē uzrādīja Rasmuss Nārs no Igaunijas.

MX50 Vecāko braucēju konkurencē vienādu punktu skaitu ieguva gan Rubens Tēss, gan Markuss Rode (AMK Bieriņi), bet tā kā otrajā braucienā veiksmīgāks bija igaunis, Tēsam 1. vieta posmā, Rode bija spiests samierināties ar otro pozīciju. Trešais – Leo Veinbergs (AMK Bieriņi).

MX50 Jaunāko braucēju konkurencē Madonā nepārspēts palika Ralfs Siks (Xskill Racing Team), kā otrais dienu noslēdza Bruno Geitus (AMK Bieriņi), trešā vieta Raiena Tahka kontā.

MX50 Rūķu klasē galvenā spēkošanās par uzvaru Latvijas Junioru čempionāta noslēdzošajā posmā notika starp Ralfu Kalniņu – Kirilko (MX Ādaži) un Artjomu Vasiļjevu (CAMK Latgale). Šajā dueli punktu ziņā uzvarēja draudzība, taču dienas beigās par uzvarētāju tomēr kļuva Kalniņš – Kirilko. Bronzas medaļu Madonā kaklā kāra Adrians Vlasovs (CAMK Latgale).

MX50 Rūķi OPEN grupā 1. vietu ieguva Ričards Mihailovs (MX Delveri), bet aiz viņa otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās Kristers Treimanis – Freimanis (MX Delveri) un Everts Rozentāls (GF Racing Team).

Q 100 klase bija vienīgā, kurā Madonas etapā visu goda pjedestālu bija iekarojuši igauņi, atstājot latviešus aiz labāko trijnieka. Uzvarēja Martins Kahrs, otrais – Brents Sauls, bet trešo- vietu ieguva Olivers Toviss.

Q Junioru klasē šoreiz piedalījās tikai viens sportists, līdz ar to bez konkurences uzvaru izcīnīja Kārlis Straubergs no “CrossMoto Racing Team”.

Visi rezultāti: https://beta.speedhive.com/events/2...