Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laicāns: "Trase man patika - interesanta, ar dažiem neparastiem elementiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Laicāns: "Trase man patika - interesanta, ar dažiem neparastiem elementiem"
Foto: MX Magmum

Pagājušajā nedēļas nogalē 25. un 26. maijā Vācijā, “Vellanas” trasē norisinājās Vācijas motokrosa čempionāta “ADAC MX Masters” trešais posms. Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja četri sportisti. “125 Junior Cup” startēja Raivo Laicāns (“Sturm STC Racing”) un Tomass Šaicāns (“MX Magmum”). “MX Youngster Cup” startēja Roberts Lūsis (“Sturm STC Racing”) un “MX Masters” klasē startēja Tomass Šileika (“MX Magmum”).

Raivo Laicānam (“Sturm STC Racing”) no latviešu sportistiem, šīs sacensības izdevās viss veiksmīgāk un šajā posmā “125 Junior Cup” kopvērtējumā ierindojās 3. vietā. Pirmajā braucienā Raivo izcīnīja 8. vietu, otrajā braucienā 6. vietu un trešajā braucienā 3. vietu, kopā iegūstot 48 punktus.

Raivo Laicāns (“Sturm STC Racing”) pirmo reizi kāpa uz ADAC čempionāta pjedestāla. “Šajā ADAC trasē biju pirmo reizi un šī arī bija pirmā reize, kad bija trīs braucieni, jo parasti ir divi braucieni. Sestdienā, kvalifikācijā uzrādiju devīto ātrāko apļa laiku. Pirmā brauciena starts neizdevās kā gribētos, iesāku braucienu ap 20. vietu un finišēju astotais. Svētdien, otrajā braucienā izdevās jau labāks starts ap 5. vietu. Lielāko brauciena daļu cīnījos par 4. vietu, bet beigās “piesita” rokas un nevarēju pabraukt, cik es labi varu, līdz ar to finišēju 6. vietā. Trešajā braucienā starts izdevās tīri labi, aizbraucu 2. vietā un visu braucienu braucu pa otro vietu, bet dažus apļus pirms beigām nokļūdījos ar “atpalicēja” apdzīšanu un mani apdzina Erneckers. Finišēju trešais. Trase man patika, tā bija interesanta ar dažiem neparastiem elementiem. Kopumā sacensības tika aizvadītas labi un kopvērtējumā pirmo reizi tiku uz ADAC čempionāta pjedestāla, ” stāsta Raivo Laicāns.

“125 Junior Cup” klasē startēja arī Tomass Šaicāns (“MX Magmum”) un šajā posmā ierindojās 6. vietā, braucienos izcīnot 9. vietu, 4. vietu un 5. vietu, atpaliekot no Raivo Laicāna vien par diviem punktiem.

“MX Youngster Cup” klasē startēja Roberts Lūsis (“Sturm STC Racing”) šajā posmā diemžēl punktus neieguva, pirmajā braucienā izstājoties un pārējos divos braucienos iegūstot 24. un 22. vietu.

Spēcīgajā “MX Masters” klasē startēja Tomass Šileika (“MX Magmum”) un šajā posmā kopvērtējumā izcīnīja 19. vietu. Punktus izcīnot pirmajos divos braucienos, finišējot 16. un 17. pozīcijā. Pēdējā braucienā 34. vieta, kurā punktus neieguva.

Rezultāti: https://www.adac-motorsport.de/en/a...

Nākamais “ADAC MX Masters” posms norisināsies pēc mēneša 22. un 23. jūnijā Bielstein, Bielsteiner Waldkurs trasē.