Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Justs: "Mans mērķis - noslēgt MX1 sezonu ar 100 punktiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Justs: "Mans mērķis - noslēgt MX1 sezonu ar 100 punktiem"
Augusts Justs

Aizvadītajā nedēļas nogalē Anglijā norisinājās šīs sezonas priekšpēdējais pasaules čempionāta posms MX1 klasē, kur augsto 14. vietu kopvērtējumā izcīnīja "Latvia Elkšņi Honda" komandas braucējs Augusts Justs.

Pirmajā braucienā Justs izcīnīja 17. vietu, bet otrajā finišēja kā trīspadsmitais, kas līdz šim ir Augusta labākais sasniegums kādā atsevišķā MX1 klases pasaules čempionāta braucienā. Pirms pēdējā posma, kas norisināsies Holandē, motosportists izvirzījis mērķi sezonas kopvertējumā izcīnīt vismaz 100 punktus. Pēc aizvadītā posma Justa kontā ir 88 punkti, kas viņam nodrošina 19. vietu pasaules cempionāta prestižākās klases kopverertējumā.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē jutos tiešām labi un neskatoties uz to, ka abos braucienos padevās ne pārāk labi starti, kopvertējumā izcīnīju augsto 14.vietu," stāsta Justs. "Pirmajā braucienā sākumā nedaudz "piedzina" rokas, bet kādā sestajā aplī "atlaida" un spēju savu ātrumu palielināt. Beigās pietuvojos konkurentiem, taču mazliet pietrūka laika un finišēju septiņpadsmitais. Otrajā braucienā starts arī nebija īpaši labs, taču turēju labu tempu un braucienā spēju sasniegt savu labāko rezultātu, finišējot kā trīspadsmitais."

Uz pēdējo posmu, kas notiks 8. septembrī Lieropas trasē, Justam izvirzīts jauns mērķis: "Šajā posmā izcīnīju 12 punktus un tieši tik mani šķir līdz 100 punktu robežai sezonas kopvērtējumā. Ceru, ka spēšu šo robežu pārkāpt pēdējā posmā un ļoti nopietni tam gatavošos."

Cits latviešu braucējs Matīss Karro Anglijā MX1 klasē izcīnīja 11.vietu, bet par EMX125 klases Eiropas čempionu priekšlaicīgi kļuva Pauls Jonass.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 10:48, pirms 11 gadiem
Bija jau labi šogad, nākamajā sezonā būs vēl labāk. Fani ir ar Tevi, vēl Nāciju kross, un tad var pielikt punktu sezonai.