Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pumpurs finišē sestais EMX250 sacīkstēs, bet saņem sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pumpurs finišē sestais EMX250 sacīkstēs, bet saņem sodu
Mairis Pumpurs. Foto: Facebook.com/mairis.pumpurs

EMX250 klases braucējs Mairis Pumpurs aizvadījis labu pirmo braucienu Eiropas motokrosa čempionāta posmā Beļģijā, Lommelas trasē, kur finišēja sestais, taču saņēma sodu par tehnisku pārkāpumu.

Beļģijā tiek aizvadīts EMX250 sezonas septītais posms. Pumpuram šis ir ceturtais Eiropas čempionāta posms sezonā un otrais pēc kārtas.

Brīvajos treniņbraucienos "MX Moduls" komandas braucējs uzrādīja 13. rezultātu starp 50 braucējiem, savukārt kvalifikācijas treniņā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Pirmajā finālbraucienā pirmo apli Pumpurs pabeidza sestajā pozīcijā, ko turpināja ieņemt arī turpmākajos apļos. Vienubrīd latviešu braucējs atkrita uz septīto vietu, tad atguva sesto, pēc tam atkal bija septītais, bet sacensību beigās atguva sesto pozīciju, kurā arī finišēja.

Pēc finiša veiktajā tehniskajā pārbaudē tika secināts, ka Pumpura motocikls pārsniedz atļauto trokšņa līmeni, par ko sportistam piešķīra piecu pozīciju sodu. Rezultātā viņam pirmajā braucienā 11. vieta.

Startēja arī Roberts Lūsis, kuram 26. vieta finišā. Sacensību pirmajā pusē "Sturm STC Racing Team" pārstāvis turējās 20. un pēc tam 19. pozīcijā, bet vēlāk atkrita zemāk.

Kārlis Alberts Reišulis karjeru turpina pasaules čempionātā MX2 klasē, līdz ar to Eiropas čempionātā Lommelā nestartē. Jānis Mārtiņš Reišulis nepiedalās savainojuma dēļ.

Izvirzoties līderpozīcijā piektajā aplī, par sacensību uzvarētāju kļuva sezonas līderis, franču motosportists Matiss Valins, aiz sevis atstājot Valerio Latu un Bredliju Mestersu, kamēr ceturtais finišēja Kass Valks.