Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laicāns izcīna trešo vietu "ADAC MX Masters" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Laicāns izcīna trešo vietu "ADAC MX Masters" posmā
Foto: ADAC

Nedēļas nogalē Vellanas trasē aizvadīts Vācijas atklātā motokrosa čempionāta "ADAC MX Masters" trešais posms, bet no latviešu braucējiem godalgoto trešo vietu 125cc klasē izcīnīja Raivo Laicāns.

"MX Junior Cup 125" sacensībās "Sturm STC Racing" komandas braucējs Laicāns pirmo sacīksti noslēdza astotais, otrajā bija sestais, bet trešajā braucienā jau finišēja trešajā pozīcijā, kas summā deva 48 punktus un ļāva ierindoties trešajā pozīcijā.

Par posma uzvarētāju kļuva austrietis Maksimilians Ernekers, bet otrajā vietā ierindojās holandietis Dekss Kūlkers. Tāpat kā Laicānam, 48 punktus guva arī Arons Katona, taču ungārs ierindojās ceturtajā vietā.

"MX Magmums" vienības braucējs Tomass Šaicāns arī parādīja labu veikumu, posmu noslēdzot sestajā pozīcijā ar 46 izcīnītiem punktiem. Finālbraucienos viņam devītā, ceturtā un piektā vieta.

Kopvērtējumā Laicāns saglabājis trešo pozīciju un tagad ir 60 punktus aiz sezonu lieliski uzsākušā Ernekera, kamēr 13 punktus priekšā latviešu braucējam atrodas Katona. Šaicāns tikmēr pacēlies uz ceturto pozīciju un ir 16 punktus aiz Laicāna.

"MX Youngster" klasē nestartēja pirmā posma uzvarētājs Edvards Bidzāns ("KMP Honda Racing"), savukārt Roberts Lūsis ("Sturm STC Racing") punktus neizcīnīja. Finālsacīkstēs Lūsim izstāšanās, 24. un 22. vieta.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Bidzāns ir desmitais, bet Lūsis ierindojas 21. vietā.

Lielākajā klasē "MX Masters" visos trīs braucienos uzvarēja vācietis Makss Nagls, bet otrais visas reizes bija norvēģis Korneliuss Tondels. Trešo vietu summā guva vācu braucējs Toms Kohs.

Mūsu Tomass Šileika ("MX Magmum") punktus izcīnīja pirmajā un otrajā braucienā, kur finišēja 16. un 17. vietā, bet trešo sacīksti nepabeidza. Summā viņam deviņi punkti un 19. rezultāts.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Šileikam 21. rezultāts.

Rezultāti: https://www.adac-motorsport.de/en/a...