Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sekstons kļūst par Amerikas motokrosa čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sekstons kļūst par Amerikas motokrosa čempionu
Čeiss Sekstons. Foto: AMA

Uzvarot pēdējos sešos posmos pēc kārtas un septiņos visā sezonā, par 2024. gada Amerikas motokrosa titula ieguvēju kļuvis "Red Bull KTM Factory Racing USA" komandas braucējs Čeiss Sekstons.

Titulu Sekstons nodrošināja "Ironman National" sacensību pirmajā braucienā, kad apdzina Hanteru Lorensu un Āronu Plesingeru, finišējot pirmajā vietā.

Otrajā braucienā viņš bija ceturtais, bet viena apļa laikā spēja pakāpties uz līderpozīciju. Vienā no epizodēm un brīdei Sekstons trasē apstājās, bet pat tas netraucēja finišēt visiem priekšā, tuvāko sekotāju Plesingeru pārspējot par 20 sekundēm. Trešais sezonas pēdējā sacīkstē bija Eli Tomaks.

Posmā aiz Sekstona ierindojās Plesingers un Tomaks.

Tikmēr sezonas gala kopvērtējumā Sekstonam 36 punktu pārsvars pār Hanteru Lorensu un 101 punkta pārsvars pār trešās vietas ieguvēju Plesingeru. No aizvadītajiem 22 braucieniem, šogad Sekstons uzvarēja 13. Tikai trīs uzvaras Lorensam, bet Plesingers neuzvarēja ne reizi. Sešas uzvaras pirmajos piecos posmos guva šī gada Amerikas superkrosa čempions Džets Lorenss, taču sezonu traumas dēļ turpināt nevarēja.

Sekstonam šis ir pirmais tituls 450MX klasē. Savukārt pagājušajā gadā viņš kļuva par Amerikas supekrosa čempionu 450SX klasē.

250MX klasē šogad titulu guva Haidens Dīgans, kurš to nodrošināja jau priekšpēdējā posmā. Otrais kopvērtējumā bijušais MX2 pasaules čempions Toms Vialle, kurš sāncensim piekāpās 69 punktus, bet uzvarēja pēdējā posmā. Trešais šosezon Levī Kičens.

Posma rezultāti 450MX klasē:

Sezonas kopvērtējums 450MX klasē:

Sezonas kopvērtējums 250MX klasē: