Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta finālposmā Madonā MX1 klasē uzvar Bidzāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempionāta finālposmā Madonā MX1 klasē uzvar Bidzāns
Edvards Bidzāns. Foto: LaMSF

Svētdien Madonā, "Smeceres sila" mototrasē norisinājās "Magmum" Latvijas čempionāta piektais un šīs sezonas noslēdzošais finālposms motokrosā, kurā sīvas un interesantas cīņas par uzvarām notika MX65, MX85, MX125, MX1 un MX2 klasē.

Karstajos laikapstākļos, kad termometra stabiņš bija pakāpies līdz pat +33°(C) grādu atzīmei, uz starta stājās 87 sportisti, kuri cīnījās par punktiem, lai iegūtu “Magmum” Latvijas čempionāta kopvērtējuma uzvaru.

“Magmum” Latvijas čempionāta klubu komandu vērtējumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa motoklubs “Rodeo MX”, kuri šajā posmā izcīnīja visvairāk punktus – 1247. Otrajā vietā ar nopelnītiem 1064 punktiem motoklubs “Saldus motoklubs”, bet trešajā vietā motoklubs “Motosports Racing Team/Auseklis” ar 1006,25 punktiem.

MX1 klasē uzvarēja Edvards Bidzāns (“Rodeo MX”), otrajā vietā Meico Vettik (“Rodeo MX”), bet trešais Mairis Pumpurs (“MX Moduls”).

“Kopumā diena bija ļoti izdevusies – pirmā vieta kvalifikācijā un abos braucienos. Esmu ļoti apmierināts ar savu braukšanu, kā arī izturību. Pirmajā brauciena, pirmajos apļos izdevās izveidot atstarpi no otrās vietas un tad arī kontrolēju situāciju. Otrajā brauciens principā tāds pats, kā pirmais,” stāsta MX1 klases uzvarētājs Edvards Bidzāns.

Posma organizators Gunārs Ikaunieks: “Svētdien startēja solo klases. Cīņas šajā lielajā karstumā bija visai sīvas. Lielā svelme ietekmēja sportistu koncentrēšanos, līdz ar to bija arī traumas. Trase, kā jau Madonā, grūta un ar kalniem. Ēnā bija +32° C grādi, saulē noteikti vēl karstāks, tāpēc sportistiem nebija vienkārši. Paldies visiem sportistiem, kas startēja sezonas noslēguma posmā – bija sportisti no visām trim Baltijas valstīm! ”

"Magmum" Latvijas čempionāta piektā posma "Top 3":

MX65 klasē:

1. Georgs Fridrihsons (“Motosport Racing Team/Auseklis”)
2. Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”) 
3. Erki Raudnagel (“MTU SEK”)

MX85 klasē:

1. Lucas Leok (“Somerpalu Motoklubi”) 
2. Marten Raud (“VMK”)
3. Gregor Lootus (“Motoextreme”)

MX125 klasē:

1. Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”)
2. Alberts Knapšis (“Motosport Racing Team/Auseklis”)
3. Kaspar Uibu (“AMB Racing Team”)

MX1 klasē:

1. Edvards Bidzāns (“Rodeo MX”)
2. Meico Vettik (“Rodeo MX”)
3. Mairis Pumpurs (“MX Moduls”)

MX2 klasē:

1. Markuss Kokins (“MX Moduls”)
2. Joosep Parn (“Rodeo MX”)
3. Richard Paat (“KTL Racing team”)

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...

     [+] [-]

, 2024-08-26 07:31, pirms mēneša
Finālposms, bet kur tad kopvertejums?

     [+] [-]

, 2024-08-26 17:24, pirms mēneša
Madonas posms bildēs - https://sports.tvnet.lv/8084214/fot...

JA