Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks uzvar Lietuvas motokrosa čempionātā MX1 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks uzvar Lietuvas motokrosa čempionātā MX1 klasē
Toms Macuks. Foto: lmsf.lt

Sestdien aizvadīts Lietuvas motokrosa čempionāta ceturtais posms, uz kuru devās arī sportisti no Latvijas. Uzvaru prestižajā MX1 klasē guva Toms Macuks, taču viņš nebija vienīgais no mūsējiem, kurš iekaroja pjedestāla augstāko pakāpienu.

Uz starta kopā izgāja MX1, MX2 un MX125 klašu sportisti. Macuka sniegums bija pārliecinošs - viņš uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos, atrodoties vadībā no starta līdz finišam. Tuvākais sekotājs latviešu motosportistam abas reizes bija Dovids Karka, kurš pirmajā braucienā zaudēja 28 sekundes, bet otrajā braucienā - 22 sekundes. Nojus Gasjūns izcīnīja trešo vietu pirmajās no sacīkstēm, bet otrajās trešais finišēja Erlands Mackonis.

Ceturtā posma kopvērtējumā MX1 klasē pārliecinoša uzvara Macukam, otrajā vietā Karka, bet trešais - Nerimants Jociuss. MX2 klasē pirmā vieta Gasjūnam, otrais Mackonis, savukārt latviešu braucējs Kristers Drevinskis ierindojās trešajā pozīcijā. Starp MX125 klases sportistiem abos braucienos labākais bija Uldis Freibergs, kurš kļuva arī par posma uzvarētāju, aiz sevis atstājot Jokūbu Skeberdi un Ugņusu Ļuli.

Ansis Anševics no Latvijas uzvarēja MX2 B klases kopvērtējumā, Intars Janbergs guva otro vietu Veteranai 40+ klasē, bet Arvis Sanders ierindojās otrajā vietā Veteranai 50+ kategorijā. Arī šīs klases sportisti aizvadīja apvienotos braucienus.

85cm3 klasē uzvarētāja laurus plūca Normunds Kokins, sasniedzot otro un pirmo vietu finālbraucienos. Pirmajā braucienā viņš atzina Marjusa Adomaita pārspēku, bet otrajā finišēja viņam priekšā ar septiņu sekunžu pārsvaru.

Arī 65cm3 klasē triumfs Latvijai. Abos braucienos labākais bija Denijs Bodganovs, tāpat abas reizes otrais finišēja Arturs Vinters. Viņiem pirmās divas vietas arī posma kopvērtējumā.

Tikmēr 50cm3 klasē piekto vietu ieņēma Pēteris Ceriņš.

Notika cīņas arī kvadriciklu un blakusvāģu klasēs, taču tajās latviešu braucēji nepiedalījās.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

     [+] [-]

, 2021-07-26 17:02, pirms 3 gadiem
Vispār jau 4.posms tas bija!