Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 čempions Renū nākamsezon startēs "Yamaha" rūpnīcas MXGP komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 čempions Renū nākamsezon startēs "Yamaha" rūpnīcas MXGP komandā
Maksims Renū. Foto: mxgp.com

Aizvadītās pasaules motokrosa čempionāta sezonas titula ieguvējs MX2 klasē Maksims Renū jau nākamgad debitēs MXGP kategorijā.

Līdzšinējos karjeras lielākos panākumus franču motosportists Renū guvis tieši "Yamaha" rūpnīcas paspārnē un turpinās to pārstāvēt arī nākamajās sezonās. Viņa komandas biedri nākamgad MXGP sacensībās "Monster Energy Yamaha" komandas sastāvā būs Džeremijs Sīvers un Glens Koldenhofs, bet Bens Vatsons vienību visticamāk vairs nepārstāvēs. Renū ir līgums uz nākamajām divām MXGP sezonām.

Renū kopā ar "Yamaha" ir jau vairāk par desmitgadi. Pēdējos gados viņa progress bijis ievērojams. 2015. gadā sportists guva trešo vietu Eiropas EMX125 čempionātā, lai gan divos pēdējos posmos nestartēja, kā arī togad kļuva par pasaules junioru čempionu 125cc klasē. Tad divas sezonas aizēnoja savainojumi, bet 2018. gadā tika piedzīvota debija MX2 pasaules čempionātā. Pērn viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu, gūstot pirmo uzvaru kādā no posmiem un septīto vietu kopvērtējumā, bet šogad, uzvarot piecos posmos, izdevās kļūt par čempionu.

Šobrīd neskaidra ir britu sportista Vatsona nākotne. Pagājušajā gadā sasniedzis vairākas uzvaras MX2 klases posmos un piekto vietu kopvērtējumā, šogad viņš "Monster Energy Yamaha" sastāvā debitēja MXGP, kur aizvadīja pilnu sezonu. Lai gan Vatsons ne reizi netika pirmajā trijniekā, viņš gandrīz visās sacīkstēs izcīnīja punktus un ierindojās 11. vietā kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
gatedrop.com