Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Daideri uzvar Madonā un kļūst par Latvijas motokrosa čempioniem

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Daideri uzvar Madonā un kļūst par Latvijas motokrosa čempioniem
Jānis Daiders/Lauris Daiders. Foto: LaMSF

Sestdien Madonā, "Smeceres sila" trasē aizvadīta Latvijas motokrosa čempionāta noslēdzošā posma pirmā diena, kurā norisinājās cīņas blakusvāģu un kvadriciklu, kā arī atsevišķām solo klasēm. Pasaules čempionāta vicelīderi Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis uzvarēja otrajā braucienā, bet pirmajā saskārās ar tehniskām ķibelēm. Par posma uzvarētāju kļuva Jānis Daiders/Lauris Daiders, kuri arī sasniedza šīs sezonas titulu.

Lielbāržu ekipāža uzvarēja blakusvāģu motokrosa kvalifikācijā, bet pirmajā braucienā uz starta tehniskas problēmas dēļ neizgāja. Visu sacīksti vadībā bija kādreizējie pasaules čempionāta braucēji Jānis Daiders/Lauris Daiders, finišā pārspējot igauņus Markusu Normaku/Karlu Albertu Kasesalu par 22 sekundēm. Trešo vietu ieņēma Ulars Karings/Olivers Sebastians Lamps, kamēr ceturtie bija Māris Rupeiks/Mārtiņš Antons.

Uz otro braucienu brāļi Lielbārži problēmas novērsa, stājās uz starta un bija līderi no pirmā līdz pēdējam aplim, finišā iebraucot ar 41 sekundes pārsvaru pār Daideriem. Normaka ekipāža ieņēma trešo vietu, bet Rupeiks/Antons šoreiz palika piektie.

"BV Open" klases summā Lielbārži ieņēma septīto vietu, bet uzvarēja brāļu Daideru ekipāža. Otrajā vietā Normaks/Kasesalu, trešie - Roberts Lihtsa/Markuss Lina. "BV Veterāni" ieskaitē uzvara Litaura Variakoja/Pētera Jegorova ekipāžai, aiz kuras palika Algimants Spundzevičs/Domans Spundzevičs un Kaspars Balandiņš/Mārcis Knūts. "BV Amatieri" klasē uzvarēja Rihards Rupeiks/Markuss Tučis, otrajā vietā Pēteris Kļaviņš/Atis Verebs, trešie - Svens Pintsuks/Mihkels Johanness Kuts.

Kvadriciklu sacīkstēs dominēja igauņu braucējs Karls Robins Rillo, uzvarot gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos. Pirmajā braucienā Rillo jau sākumā izvirzījās vadībā un finišā pārspēja Reini Bicānu par 35 sekundēm, kamēr trešais bija Rasmuss Sona. Otrajā braucienā sākumā par līderi kļuva Sona, bet Rillo ātri vien nonāca vadībā. Vēlāk Sona izstājās. Bicāns atkal guva otro vietu, šoreiz atpaliekot 24 sekundes, bet Atis Breds bija trešais.

"Q Open" klasē Rillo guva uzvaru, bet Bicānam un Bredam nākamās divas pozīcijas. Bicāns kļuvis par 2024. gada Latvijas čempionu. "Q Amatieri" ieskaitē pirmo vietu sasniedza Kārlis Straubergs, aiz sevis atstājot Giedrju Nicinovu un Keitu Kalvānu. "Q Veterāni" vērtējumā uzvarēja lietuvietis Arūns Šukis, otrajā vietā Andris Ciršs, bet trešais - Raivis Zīrups.

"MX Dāmu" klasē abos braucienos uzvaru guva Patrīcija Bērziņa. Posmā otro vietu ieņēma Paula Paula Bertašiute, trešā bija Elza Ratniece.

Tāpat notika cīņas retro motokrosa klasēm, kur finālbraucienos pirmais finišēja Jānis Mironovs, gūstot uzvaru "MX Retro 250" klasē. Otrajā vietā Mārtiņš Mauriņš, trešais bija Artis Silājs. "MX Retro 250" klasē pirmo vietu sasniedza Māris Kaļķis, aiz sevis atstājot Gati Zolmani un Māri Miezīti. "MX Retro 175" vērtējumā pirmais Gundars Cīrulis, aiz viņa - Marjus Jakniūns un Jānis Leitāns. "MX Retro 350" klasē uzvara Guntara Birkava kontā, otrajā vietā Vitālijs Paura un trešais bija Sandis Kristāls.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...