Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss atgriešanās sacīkstēs sarūpē izcilu cīņu un uzvar

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss atgriešanās sacīkstēs sarūpē izcilu cīņu un uzvar
Džefrijs Herlingss. Foto: Facebook.com/Jeffrey.Herlings.84

Nedēļas nogalē tika aizvadīts Lielbritānijas čempionāta otrais posms motokrosā, kas norisinājās Lingas trasē. Vietējais sportists Bens Vatsons piedzīvoja fantastisku debiju 450 kubikcentimetru klasē "Yamaha" rūpnīcas komandas sastāvā, aizvadot ļoti aizraujošu cīņu ar titulēto KTM braucēju Džefriju Herlingsu, kurš tomēr izrādījās pārāks.

Pirmajā braucienā startu izcēla Vatsons, Herlingss viņam cieši sekoja pa pēdām, taču drīz noslāpa holandieša motocikls un viņš palaida priekšā Dilanu Velšu, ļaujot sacīkšu līderim iegūt pārsvaru. Tikt galā ar Velšu viņam problēmas nesagādāja, bet noķert Vatsonu bija daudz grūtāk. Aizvadot savu pirmo motokrosu deviņu mēnešu laikā, piecas minūtes pirms finiša Herlingss beidzot bija aiz līdera muguras, divus apļus pirms beigām mēģināja apdzīt, bet nesekmīgi, kā rezultātā Vatsons lielās klases debijā guva uzvaru 4000 sanākušo skatītāju priekšā.

Pārējie šo divu braucēju tempu turēt nespēja, un arī otrajā braucienā cīņa noritēja starp viņiem. Arī šoreiz jau sākumā vadībā nonāca Vatsons, bet Herlingss bija vairākas pozīcijas tālāk un viņam nācās apdzīt gan Tomiju Sīrlu, gan jau pieminēto Velšu, lai varētu sākt cīņu par uzvaru. Tobrīd līderis bija atrāvies jau par piecām sekundēm, bet sacensību vidū tika noķerts, lai gan arī šoreiz izrādīja sīvu pretestību. Piecas minūtes pirms beigām Herlingsam izdevās veikt apdzīšanu, bet Vatsons ne mirkli neļāva viņam atslābt un atrauties.

Kopvērtējumā līdz ar to uzvarēja Herlingss, Vatsonam otrā vieta, bet trešais bija Tomijs Sīrls.

MX2 klasē abos braucienos uzvarēja pasaules čempionāta dalībnieks Konrāds Mjūzs, posma summā aiz sevis atstājot Teiloru Hemmelu un Stīvenu Klarku.

MX1 klases posma kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.Džefrijs Herlingss47
2.Bens Vatsons47
3.Tomijs Sīrls36
4.Adams Sterijs33
5.Džeiks Milvords33
6.Šons Simpsons32
7.Dilans Velšs29
8.Harijs Kullass29
9.Breds Tods24
10.Dens Tornhils21