Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arī šogad norisināsies "Mini Motokrosa" sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī šogad Latvijā turpinās notikt "Mini Motokrosa" sacensības, turklāt ar ārvalstu sportistu līdzdalību. Pirmās no tām - jau nākošās nedēļas vidū Jaunmārupē.

Pērn veiksmīgi debitējušais sacīkšu seriāls „Mini Motokross” šogad turpina aizsākto. Sacensības paredzētas bērniem un jauniešiem – gan tiem, kuri jau iemēģinājuši savus spēku, gan tiem, kuri savas gaitas tikai uzsāk. Tādēļ uz dalību aicinām ikvienu jauno sportistu, kam motokross kļuvis par sirdslietu un kurš ir gatavs savas prasmes parādīt.

Sacīkstes norisināsies sešu posmu garumā un pirmais no tiem tiks aizvadīts jau nākamajā trešdienā Jaunmārupes motocentrā „Vilciņi”. Sagaidāms, ka līdzīgi kā pērn, arī šogad dalībnieki kuplā skaitā ieradīsies gan no Latvijas, gan kaimiņvalstīm – Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, padarot cīņas sīvākas. Taču, lai sacīkstes ik reizi kļūtu vēl interesantākas, katram posmam tiks sagatavota jauna trases versija – ar jauniem elementiem un jauniem izaicinājumiem.

„Mini Motokross” veidots ar domu šajā sporta veidā iesaistīt arvien vairāk bērnus un jauniešus, tādēļ tas norisinās skolēnu brīvlaikā, trešdienās, kad jaunie „čempiņi” var veltīt laiku sacīkstēm. Tikai pēdējais posms tiks rīkots svētdienā, kad papildus čempionu paziņošana, redzēsim arī lielās motociklu klases. Šeit, „Mini Motokrosā” braucēji izbaudīs gan konkurenci, gan tramplīnus, gan trases dažādību, lai novērtētu savas un cīņu biedru spējas. Pasākumu atbalsta un īpašām piemiņas balvām padomājusi arī „Laima”, kas kopā ar „Guttu” mazajiem braucējiem sagādās īpašas izklaides.

Sacensību ietvaros trasē dosies tādas motociklu klases kā MX50, MX 65; MX85, Kvadri 50; Kvadri 100; Kvadri juniori un bērnu b/v, tās attiecīgi iedalot pēc braucēju spējām – lietpratēji, jaunbraucēji vai rūķīši. Kā jebkurās sacīkstēs, arī šeit neiztikt bez labāko sumināšanas. Katrā posmā dalībnieki tiks pie vērtējuma, bet sezonas noslēgumā bērni un jaunieši izcīnīs arī „Mini Motokrosa” seriāla kopvērtējuma balvas.

No maziem, bet apņēmīgiem braucējiem kādudien izaug čempioni – katra pieredze, katra cīņa un pat kritiens tuvina panākumiem. Tādēļ tiekamies jau nākamajā trešdienā, lai pulcētu „ Mini Motokrosa” dalībniekus un justu līdzi viņu sniegumam.