Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Pirmās sacensības pēc ilgāka pārtraukuma bija smagas un grūtas"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Karro: "Pirmās sacensības pēc ilgāka pārtraukuma bija smagas un grūtas"
Matīss Karro
Foto: No sportista privātā arhīva

Prestižajā Vācijas "ADAC MX Master" čempionāta pirmajā posmā, kas notika Fīrstlihas Drenas trasē, uz starta izgāja arī Matīss Karro, kurš divu braucienu summā izcīnīja 19. vietu.

Bijušais MXGP dalībnieks Karro uz Brazīliju devās pirms 2017. gada sezonas, lai startētu Brazīlijas motokrosa čempionātā. Treniņsacensības Karro demonstrēja lielisku ātrumu, taču diemžēl vēlāk tika gūta smaga trauma, kas liedza Matīsam pabeigt sezonu.

Šobrīd Matīss ir atgriezies Eiropā, kur sportists turpinās startēt "Pfeil Kawasaki" komandā. Šobrīd zināms, ka Karro startēs Vācijā prestižajā "ADAC MX Masters" čempionātā, kā arī sportists iecerējis priecēt latviešu līdzjutējus ar startiem savā dzimtenē. Tāpat nav izslēgts, ka sportists šogad varētu parādīties arī kādā MXGP posmā.

Pēc "ADAC MX Master" čempionāta pirmā posma Matīss sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka pirmās sacensības esot aizritējušas ļoti smagi.

''Pirmās sacensības ir aizvadītas. Lai arī gatavojos ļoti nopietni, pirmās sacensības pēc ilgāka pārtraukuma bija ļoti smagas un grūtas,'' iesāk Matīss Karro.

''Kvalifikācijā savā grupā uzrādīju septīto ātrāko laiku, taču pie starta gāju kā 14., jo otrā grupa bija nedaudz ātrāka. Pirmajā braucienā neizdevās starta moments, tāpēc biju apmēram 16.vietā. Pirmās desmit minūtes jutos ļoti labi, kas ļāva cīnīties un apdzīt vairākus braucējus. Tobrīd aizcīnījos līdz devītajai vietai, taču tad ļoti traki piedzinās rokas. Brīžiem pirkstus sāka raut krampī, tāpēc biju spiests zaudēt vairākas pozīcijas. Turpinājumā sāpes nepārgāja, tāpēc brīžiem sanāca izbraukt ārpus trases, kas palika ļoti bīstami, kā rezultātā nolēmu izstāties.''

''Otrajā braucienā no starta aizgāju gandrīz kā pirmais, taču beigās turējos ceturtajā vietā. Ātri nonācu trešajā pozīcijā un turpināju veikt stabilu braucienu. Taču tad atkal piedzinās rokas, kā rezultātā zaudēju vairākas pozīcijas. Uz beigām rokas atgāja, taču fiziskais jau bija saguris. Finišā paliku 13,'' braucienus komentē Karro.

''Šīs pēc ilga laika bija manas pirmās nopietnās lielās sacensības, tāpēc, protams, bija gan satraukums, gan mandrāža. Turpinājumā ir cītīgi jāstrādā un jāiegulda ļoti smags darbs, lai varētu braukt ātrāk. Tad būs arī rezultāts. Paldies visiem faniem par atbalstu,'' nobeidz Matīss.