Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pērnās sezonas čempions Kūpers cer atgriezties trasē jau vasarā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Pērnās sezonas čempions Kūpers cer atgriezties trasē jau vasarā
Džastins Kūpers. Foto: AMA Supercross

Amerikas superkrosa čempionāta pirmajā posmā kritienu piedzīvoja pērnās sezonas Rietumu 250SX klases čempions Džastins Kūpers. Kritiens rezultējās nopietnā traumā, taču nu ir pamats domāt, ka Kūpers varētu trasē atgriezties jau vasarā.

Kūpers Anaheimā piedzīvoja kritienu. Lai gan sākotnēji šķita, ka viss ir kārtībā, pēcāk atklājās, ka sportists ir salauzis labo pēdu. Papildus tam izmežģīti arī četri pleznas kauli, kā arī atklāti vairāki lūzumi pēdas centrā. Līdz ar to bija nepieciešama arī ķirurģiska iejaukšanās.

Tika prognozēts, ka Kūpers trasē varētu atgriezties vien pēc sešiem mēnešiem. Lai gan ''Lucas Oil Pro'' motokrosa čempionāts sāksies jau maija beigās, tagad pastāv cerības, ka Džastins Kūpers tajā varētu startēt. Tad gan būs apritējuši vien četri ar pusi mēneši kopš Kūpera kritiena Anaheimā. Amerikas superkrosa čempionātā sportists šosezon gan noteikti nestartēs.

Otrdien Kūpers faniem caur Instagram pavēstīja par progresu un to, ka drīzumā varētu atgriezties trasē.

''Ir pagājušas 11 nedēļas kopš mana kritiena. Pirms trim nedēļām no manas pēdas izņēma visas dzelzs detaļas un kopš tā laika es patstāvīgi progresēju. Esmu jau atsācis treniņus baseinā, kā arī izmantoju skrejriteņa trenažieri. Šodien bija mana pirmā diena, kad beidzot varēju sperti soli parastos apavos. Šis ir bijis garš process, bet ar katru dienu paliek labāk. Ilgi vairs nebūs jāgaida. Tiekamies drīz, draugi!''

Pērn Kūpers izcīnīja 194 punktus Rietumu 250SX ieskaitē un kļuva par šis klases čempionu. Traumas dēļ gan savu čempiona titulu viņam aizsargāt šosezon neizdosies.

''Lucas Oil Pro'' motokrosa čempionāta atklāšanas posms paredzēts jau 28. maijā, Kalifornijā.

Izmantotie resursi:
https://racerxonline.com/2022/03/23...