Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jānis Mārtiņš Reišulis kļūst par Eiropas motokrosa čempionu

Jānis Mārtiņš Reišulis kļūst par Eiropas motokrosa čempionu
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Izcīnot pārliecinošu uzvaru sezonas noslēdzošā posma pirmajā braucienā "Matterly Basin" trasē, par 2023. gada Eiropas motokrosa čempionu EMX125 klasē kļuvis latviešu motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis.

"Team Yamaha Europe MJC" pārstāvis uz noslēdzošo posmu Lielbritānijā ieradās ar 37 punktus pārsvaru pār tuvāko sekotāju Matisu Valānu no Francijas.

EMX125 klases pirmajā braucienā Reišulis pārņēma vadību pirmajā aplī, kamēr viņa galvenais sāncensis cīņā par titulu drīz pēc starta piedzīvoja kritienu pēc viena no tramplīniem. Valāns atsāka cīņu no trešā desmitnieka beigām.

Reišulim kopš sacīkstes sākuma sekoja Eliass Eskandels, bet latviešu braucējs ātri vien sāka attālināties no spāņa. Valānam vajadzēja vairākus apļus, pirms izdevās ielauzties vadošajā divdesmitniekā, bet pa to laiku Reišulis jau pārliecinoši bija nostiprinājies līderpozīcijā.

Pat tādā gadījumā, ja Valāns gūtu uzvaru, Reišulim būtu pieticis ar astoto vietu, lai pirms svētdien gaidāmās otrās sacīkstes viņš kopvērtējumā vairs nebūtu noķerams. Taču latvietis guva ļoti pārliecinošu uzvaru, finišējot 28 sekundes priekšā Eskandelam, un kļuva par čempionu. Trešajā vietā pirmo braucienu noslēdza vācietis Maksimilians Verners. Valāns tikmēr finišā ieņēma 16. pozīciju.

Jānim Mārtiņam Reišulim šī ir otrā pilnā sezona EMX125 klasē. Pērn viņš izcīnīja uzvaras trīs atsevišķos braucienos un viena posma summā, sezonas kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā, aiz brāļa Kārļa Alberta Reišuļa. Šodien sportists guva jau 11. uzvaru kādā no šīs sezonas finālbraucieniem un ir ceļā uz sesto uzvaru šī gada deviņos EMX125 posmos.

Šodien norisinājās arī EMX250 klases pēdējā posma pirmais brauciens, kurā startēja vecākais no brāļiem. Kārlis Alberts Reišulis startā pārņēma vadību, bet pēc tam nonāca trešajā vietā, ko noturēja līdz finišam. Uzvaru svinēja Marks-Antuāns Rosi no Francijas, kurš par septiņām sekundēm pārspēja holandieti Kasu Valku. 13. vietā ierindojās Mairis Pumpurs, bet 30. pozīcijā šo braucienu pabeidza Kristofers Kauliņš, kurš no uzvarētāja atpalika apli.

Šajā klasē jau iepriekšējā posmā titulu nodrošināja Andreā Bonakorsi, un pēdējā posmā itāļu braucējs nestartē, tā vietā aizvadot sacensības pasaules čempionātā MX2 klasē.

Reišulis pirms kāda laika divus posmus izlaida savainojuma dēļ, bet uz šo posmu devās kā astotais kopvērtējumā. Šī bija tikai otrā reize EMX250 debijas sezonā, kad viņš iekļuva pirmajā trijniekā. Arī ceturtajā posmā Spānijā viņš vienā no braucieniem bija finišējis trešais.

Otrie braucieni abās klasēs norisināsies svētdien.

EMX125 klases pirmais brauciens:

EMX250 klases pirmais brauciens:


, 2023-09-23 18:15, pirms 8 mēnešiem
Malacis tā turpinot . Ko
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.
Horhe Martins. Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Spānis Martins uzvar "MotoGP" piektajā posmā

LETA--AFP. Spāņu motosportists Horhe Martins palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, svētdien Lemānā izcīnot uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Francijas "Grand Prix".