Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar NK posmu Jūrkalnē tiks noslēgta motokrosa sezona un noskaidroti pēdējie čempioni

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Ar NK posmu Jūrkalnē tiks noslēgta motokrosa sezona un noskaidroti pēdējie čempioni
Andis Valts (#399). Foto: Monta Tiltiņa, facebook.com/x99Sliterani

Jau 8. oktobrī Jūrkalnē tiks aizvadīts astotais un pēdējais posms Nacionālā kausa (NK) ietvaros motokrosā.

Cīņa par NK čempiona titulu prestižajā MX Pro ieskaitē būs starp Hariju Suharževski un jauno Latvijas amatieru čempionu MX Open klasē Andi Valtu. Suharževskis pirms iepriekšējā posma bija kopvērtējuma līderis, taču Staicelē nestartēja un ļāva Valtam atrauties.

Pārliecinošs MX A klases līderis tikmēr ir Jānis Riters, kurš savu tuvāko sekotāju Edgaru Rutki apsteidz par 53 punktiem.

NK vienmēr ir plaši apmeklētas sacensības, jo tur sportistiem ir iespēja sacensties tieši ar sava līmeņa pilotiem. Arī pārējās klasēs būs vērojamas aizraujošas cīņas, jo katrs no braucējiem sezonu vēlēsies noslēgt uz pozitīvas nots.

Intensīva cīņa varētu būt arī starp komandām. Līdere sezonas kopvērtējumā patlaban ir ''Moto Mafia'' ar 6556 punktiem. Otrajā vietā esošā ''GF Racing Team'' atpaliek par 192 punktiem. Trešajā vietā ir ''Saules sporta klubs'' jeb SSK. Jāatzīst gan, ka šāds izvietojums, visticamāk, paliks arī pēc izšķirošā etapa.

Motokrosa sezona straujiem soļiem tuvojas izskaņai un šīs tehniski būs pēdējās motokrosa sacīkstes šosezon. Pēc NK posma Jūrkalnē paredzētas vien sacensības endurokrosā un triālā. Tas vien nozīmē to, ka dalībnieku Jūrkalnē varētu būt ļoti daudz.

Sacensībās nemainīgi startēs 12 dažādu iesakišu piloti - MX Pro, MX A, MX B, MX C, kā arī MX D. MX50, MX65 un MX85 tikmēr tiks sadalīti divas daļās - jaunākajos un vecākajos braucējos. Sacīkstes neizpaliks arī bez MXZero un MiniMX braucieniem.

Iepriekšējais NK etaps tika aizvadīts 10. septembrī Staicelē. Toreiz nomināli spēcīgākajā MX Pro klasē triumfēja Jānis Kārkliņš. Staiceles sacensībās piedalījās 185 piloti.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT