Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārkliņš uzvar Nacionālā kausa posmā Staicelē, pēdējais etaps oktobrī

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Kārkliņš uzvar Nacionālā kausa posmā Staicelē, pēdējais etaps oktobrī
Jānis Kārkliņš (#155) plūc uzvaras laurus Staiceles Nacionālā kausa posmā. Foto: lamsf.lv

Staicelē sestdien tika aizvadīts septītais no astoņiem paredzētajiem Nacionālā kausa posmiem motokrosā. Aizraujošās sacīkstes pulcēja 185 pilotus.

Prestižajā un nomināli spēcīgākajā MX Pro klasē uzvaras laurus plūca Jānis Kārkliņš. Otro vietu izcīnīja Kārlis Kalējs, bet trešo Latvijas amatieru čempionāta MX Open klases čempions un ''Moto Mafia'' pilots Andis Valts. Jāpiemin, ka šoreiz šo klasi pārstāvēja vien pieci piloti.

MX A ieskaites ietvaros triumfēja motokrosa vecmeistars Leons Kozlovskis. Otrajā pozīcijā ierindojās Jānis Riters, bet goda pjedestāla zemāko pakāpienu iekaroja Edgars Rutkis.

MX B klasē pirmais bija Tomass Randa, kurš aiz sevis atstāja Gabrielu Golturenko, kā arī Ričardu Billi. MX C klasē neapturams tikmēr bija Raivo Knuts. Otro vietu izcīnīja Arvis Grāmatnieks, bet trešo Ralfs Paipals.

Nomināli vājākajā MX D klasē šoreiz startēja 41 pilots. Prasmīgākais un ātrākais no tiem šoreiz bija Kristers Verigo, bet otro vietu izcīnīja Tomass Rudaks. Kā trešais finišēja Daniels Zuza.

Nacionālais kauss ir īpašs ar to, ka sportisti tiek sadalīti pēc prasmēm un ātruma tā, lai katram būtu iespēja cīnīties par godalgām. Pieaugušie tiek sadalīti MX Pro, MX A, MX B, MX C un MX D grupās, kamēr MX50, MX65 un MX85 tiek sagrupēti jaunākajos un vecākajos pilotos. Staicele neiztika arī bez interesantiem MiniMX un MXZerro startiem.

Nacionālā kausa ieguvēji būs zināmi jau 8. oktobrī, kad tiks aizvadīts šī seriāla pēdējais etaps. Braucēji tiksies vienuviet Jūrkalnē, kur tiks aizvadītas vienas no noslēdzošajām sezonas sacīkstēm.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

     [+] [-]

, 2022-09-11 20:47, pirms 2 gadiem
pēdējais etaps vai posms?