Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sekstons turpina uzvaru gājienu Amerikas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sekstons turpina uzvaru gājienu Amerikas motokrosa čempionātā
Čeiss Sekstons. Foto: AMA

Amerikas motokrosa čempionāta astotajā posmā, kas norisinājās Vašugelā, Vašingtonas štatā, abos braucienos atkal uzvaras izcīnīja Čeiss Sekstons. "Red Bull KTM" rūpnīcas komandas braucējs ir pārliecinošs līderis arī kopvērtējumā.

Pēc tam, kad Džets Lorenss traumas dēļ spiestā kārtā atrodas atpūtā, šajā laikā Sekstona sniegums čempionātā ir nevainojams. Jau trīs posmus pēc kārtas viņš pabeidzis tikai ar uzvarām braucienos, kas arī kopvērtējumā ļāvis iekrāt lielu pārsvaru pār sekotājiem.

Pirmajā braucienā Sekstonam nepadevās labs starts, taču viņš aizcīnījās līdz pirmajai vietai. Hanters Lorenss krita, tobrīd atrodoties otrajā pozīcijā un finišēja piektais. Otro vietu izcīnīja Sekstona komandas biedrs Ārons Plesingers, trešais bija Džastins Kūpers, bet Lorensam priekšā ierindojās arī Džeisons Andersons.

Otrajā braucienā Andersons bija vadībā aptuveni 20 minūtes, taču arī šoreiz Sekstons nokļuva priekšā. Pirms tam viņš ar vienu manevru bija apdzinis Kūperu un Lorensu. Finišā aiz Sekstona bija Andersons, tālāk sekoja Plesingers un Lorenss, bet pirmo piecinieku noslēdza Dilans Ferandiss. Kūpers beigās palika septītais.

Kopvērtējumā trīs posmus pirms čempionāta beigām Sekstons ir jau 28 punktus priekšā H.Lorensam un jau 76 punktus viņam zaudē trešajā vietā esošais Kūpers.

Tagad Amerikas motokrosā dažu nedēļu pārtraukums. Nākamais posms notiks 10. augustā Unadillā, Ņujorkas štatā.

1. brauciens:

2. brauciens:

Sezonas kopvērtējums: