Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bidzāns triumfē Alojas etapā un kļūst par LČ kopvērtējuma līderi, Macuks izstājas

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Bidzāns triumfē Alojas etapā un kļūst par LČ kopvērtējuma līderi, Macuks izstājas
Edvards Bidzāns. Foto: Andris Smilšarājs

Svētdien Alojā tika aizvadīts ceturtais no pieciem paredzētajiem Latvijas čempionāta posmiem motokrosā. Sacīkstēs kopā dalību ņēma 125 sportisti, no kuriem 101 bija solo braucējs, bet 24 pārstāvēja blakusvāģu klasi.

Īpaši interesanta izvērtās prestižā MX2 klase. Tas gan bija līdzīgo sacīkšu, bet gan kopvērtējuma dēļ.

Pirmajā braucienā pirmais bija Edvards Bidzāns, kurš aiz sevis atstāja Tomu Macuku. Macuks pirms etapa bija kopvērtējuma līderis, esot priekšā Bidzānam par 27 punktiem. Viņš gan otrajā braucienā izstājās tehnisku iemeslu dēļ un tas ļāva Bidzānam triumfēt posmā, kā arī apdzīt viņu kopvērtējumā. Bidzāns pirms noslēdzošā LČ posmu Macuku apdzen par punktu, kas nozīmē, ka Latvijas čempiona tituls noskaidrosies sezonas pēdējā posmā.

Otro vietu MX2 ieskaitē izcīnīja Uldis Freibergs, kurš finišēja otrais arī noslēdzošajā braucienā, taču no līdera atpalika par 38 sekundēm. Goda pjedestāla zemāko pakāpienu tikmēr iekaroja lietuvietis Erlandas Mackonis, kurš ir trešais arī sezonas kopvērtējumā.

MX1 ieskaitē uzvaras laurus tikmēr plūca Tomass Šileika, kamēr otrais palika Kārlis Sabulis, kurš sacīkšu laikā piedzīvoja divus kritienus. Pirmo braucienu uzvarēja Sabulis, taču otro Šileika, kas ļāva viņam izcīnīt uzvaru arī pašā posmā. Bronzas godalgas tikmēr Dovidas Karkas kontā.

MX125 pilotu vidū pārliecinoši ātrākais bija Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš abos braucienos otro vietu apsteidza vismaz par pusminūti. Otro vietu izcīnīja Tomass Šaicāns, bet trešo igaunis Sebastians Leoks.

Blakusvāģu klasē tikmēr triumfēja Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža. Brāļi aiz sevis atstāja pat titulēto latvieti Kasparu Stupeli, kuru stūrēja Gerts Gordejevs. Trešo vietu tikmēr izcīnīja igauņu duets Resna Tanels un Stens Nītso.

Spraigas un interesantas cīņas bija arī citās klasēs, taču tur cīņa par tituliem nav tik sīva kā prestižākajās klasēs.

Izšķirošais LČ posms 18. septembrī norisināsies Cēsīs. Tad arī tiks noskaidroti visi jaunie Latvijas čempioni visās ieskaitēs.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

     [+] [-]

, 2022-08-22 09:43, pirms 2 gadiem
Cerams Kārlim viss labi pēc tāda kritiena...