Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbārži uzvar posmā, par Igaunijas čempioniem kļūst Bicāns un Bērziņa

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbārži uzvar posmā, par Igaunijas čempioniem kļūst Bicāns un Bērziņa
Igaunijas Q Open klases čempions Reinis Bicāns. Foto: no sportista sociālajiem tīkliem

Igaunijas motokrosa čempionāta noslēdzošajā posmā Tihemetsā nedēļas nogalē uzvaru blakusvāģu sacensībās izcīnīja Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža. Latviešu sportistiem panākumi arī citās klasēs, tostarp izcīnīti vairāki čempiontituli.

Blakusvāģu sacensību pirmajā braucienā Lielbārži pārņēma vadību jau startā un uzvarēja ar 43 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Markusu Normaku/Karlu Albertu Kasesalu. Otrā brauciena sākumā latvieši sākumā bija trešie, bet dažu apļu laikā aizcīnījās līdz pirmajai vietai, šoreiz finišā par 34 sekundēm pārspējot Gertu Gordejevu/Stenu Nītso.

KV jeb blakusvāģu klasē posmā uzvara Lielbāržiem, bet aiz viņiem ierindojās Gordejeva un Normaka ekipāža. Šoreiz sasniedzot piekto vietu, par Igaunijas čempioniem kļuva Ulars Karings/Olivers Sebastians Lamps. KV Veterānu klasē otro vietu posmā guva Argo Peldāra/Tomasa Dukuļa ekipāža.

Kvadriciklu sacensībās abos braucienos un posmā uzvarēja Karls Robins Rillo, otro vietu ieņēma Kevins Sārs, bet trešais bija Reinis Bicāns. Par 2024. gada Q Open klases čempionu kļuva Bicāns.

Quad 100 klasē trešo vietu šosezon guvis Roberts Valdmanis. Noslēdzošajā posmā tika sasniegts ceturtais rezultāts.

Lielāko klašu solo motokrosa sacensībās Mairis Pumpurs finālbraucienos ieņēma piekto vietu, kamēr Kārlis Kalējs - sesto un ceturto. Gerts Krestinovs abas reizes finišēja pirmais, aiz sevis atstājot Meiko Vetiku. MX Open klasē Krestinovam uzvara, Vetikam otrā vieta, bet trešais bija veterāns Tanels Leoks, aiz sevis atstājot Kalēju un Pumpuru. Vetiks ir šīs sezonas čempions.

MX2 klasē abos braucienos Tihemetsā uzvarēja Markuss Kokins, summā aiz sevis atstājot Sebastianu Leoku un Martinu Michelisu. Sacensības notika kopā ar MX125 klasi, kur savukārt abās sacīkstēs pirmais bija Jēkabs Kubuliņš, posmā pārspējot Raivo Laicānu. 2024. gada MX2 čempions ir Micheliss, Kokinam otrā vieta kopvērtējumā. MX125 ieskaitē titulu izcīnīja Traviss Leoks, vien par trim punktiem pārspējot Laicānu.

85cc klasē no latviešiem pēdējā posmā ar septīto rezultātu visaugstāk ierindojās Patriks Cīrulis (čempions - Lukass Leoks), bet 65cc klasē piektais bija Dominiks Sēlis (čempions - Rasmuss Nērs).

MX Naised jeb dāmu klasē abos braucienos uzvarēja Patrīcija Bērziņa. Nevienā posmā viņu konkurentēm šosezon neizdevās pārspēt, un talantīgā latviešu motokrosiste kļuva par Igaunijas čempioni.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...