Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP 8. posms Asenes TT tiešraidē VSB kanālā

Krišs Upenieks

MotoGP 8. posms Asenes TT tiešraidē VSB kanālā
Valentino Rosi
Foto: motogp.com

Šonedēļ Viasat Sport Baltic piedāvā MotoGP 2016.gada sezonas astoto posmu – Asenes TT treniņbraucienu, kvalifikācijas un sacīkšu tiešraides.

Pēc Horhes Lorenco kritiena un izstāšanās iepriekšējā posmā Barselonā, par MotoGP kopvērtējuma līderi atkal kļuva Marks Markess. 10 punkti mazāk tagad ir Lorenco, bet vēl par 12 punktiem atpaliek Valentino Rosi. Pagājušā gada sacīkstēs leģendārajā Asenes trasē Rosi izcīnīja uzvaru pēc kontakta ar Markesu pēdējā līkumā un izbraukšanas pa grants drošības joslu!

Tāls Meļķis, Viasat Sport Baltic komentētājs: “Nosacīti nelielais pārtraukums čempionātā ir ļāvis atvilkt elpu braucējiem un līdzjutējiem. Sāk finalizēties nākošās sezonas rūpnīcu komandu sastāvi, radot nelielu spriedzi savus līgumus vēl nepagarinājušiem pilotiem. Rosi uzvara Barselonā par čempionāta līderi ir izvirzījusi Markesu, savukārt Lorenco ir tikai otrais. Simboliskais Rosi un Markesa rokasspiediens pēc pēdējās sacīkstes ir licis noprast, ka šobrīd abu čempionu savstarpēja cīņa koncentrēsies uz sacīksu trasi un tieši Asene pērn dāvāja neaizmirstamu dueli līdz pēdējam pagriezienam. Joprojām pjedestāla sastāvs ir nosakāms ar 80% ticamību, kur uz atlikušajiem procentiem pretendē Pedrosa vai kāds no Ducati braucējiem. Moto2 savas ambīcijas pēc Suzuki līguma parakstīšanas centīsies realizēt Rins, kura sāncenši būs Lovs un Zarko. Pēc Navaro traumas savu līderpozīciju gan ar punktiem, gan psiholoģiski var nostiprināt Moto3 kopvērtējuma līderis Binders.”

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs: “Asenes TT posms pagājušā sezonā bija tas, kur sākās Valentino Rosi un Marka Markesa principiālā duelēšanās, kas beidzās sezonas izskaņā ar čempiona titula cīņas peripetijām. Šajā nedēļas nogalē esam atpakaļ Asenē, kas pirmo reizi vēsturē ir pakļāvusies moderno laiku menedžmenta un finansu prasībām un atteikusies no sacīkstēm sestdienā, pārejot uz tradicionālo nedēļas nogales grafiku. Tas nav mainījis trases izaicinošo konfigurāciju un jo īpaši pēdējo ’S’ veida ātro līkumu, kurā pērn neatradās vieta abiem MotoGP smagsvariem Rosi un Markesam, bet šogad mēs ceram uz satriecoša dueļa atkārtojumu svētdienas pēcpusdienā.”

Asenes TT kanālā Viasat Sport Baltic:
• Sestdien, 25.jūnijā, 13:30 Asenes TT. Moto3. Kvalifikācija
• Sestdien, 25.jūnijā, 14:20 Asenes TT. MotoGP. 4.treniņbraucieni
• Sestdien, 25.jūnijā, 15:05 Asenes TT. MotoGP. Kvalifikācija
• Sestdien, 25.jūnijā, 16:00 Asenes TT. Moto2. Kvalifikācija
• Svētdien, 26.jūnijā, 11:50 Asenes TT. Moto3
• Svētdien, 26.jūnijā, 13:10 Asenes TT. Moto2
• Svētdien, 26.jūnijā, 14:50 Asenes TT. MotoGP

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja