Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Hudolejs uzvar Eiropas motokrosa čempionātā Alojā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hudolejs uzvar Eiropas motokrosa čempionātā Alojā
Jēkabs Hudolejs. Foto: Andris Smilšarājs

Eiropas motokrosa čempionāta Ziemeļaustrumu zonas sacensību sezonas trešais posms norisinājies Latvijā, Alojas trasē. Latviešu braucējiem lieliski sasniegumi - EMX85 klasē uzvaru izcīnīja Jēkabs Hudolejs, bet EMX65 klasē pirmajā trijniekā nedēļas nogali noslēdza Patriks Cīrulis un Mārtiņš Cīrulis.

EMX85 klases pirmajā finālbraucienā uzvaru svinēja igauņu sportists Traviss Leoks, bet Jēkabs Hudolejs, kurš startē ar "GasGas" motociklu, finišu šķērsoja mazāk nekā divas sekundes aiz viņa. Trešais bija vēl viens igauņu braucējs Lukass Leoks. Otrajā braucienā Jēkabam izdevās uzvarēt, bet T.Leoks šoreiz bija otrais, mazāk par divām sekundēm aiz latviešu jaunā motosportista. L.Leokam trešā vieta.

Summā Hudolejam uzvara, bet T.Leoks ar tādu pašu punktu skaitu ieņēma otro vietu, kamēr L.Leoks stabili trešais. No Latvijas braucējiem posmā startēja arī Toms Dankerts (7. vieta), Sebastians Olsens (8. vieta) un Artūrs Vinters (14. vieta).

Sezonas kopvērtējumā Hudolejs ir trešajā vietā, kamēr Leokiem pirmās pozīcijas un ievērojams atrāviens. No latviešiem "Top 10" arī Dankerts, kuram desmitā vieta.

EMX65 klasē pirmajā braucienā uzvara Georgam Lūtusam, aiz kjura ierindojās viņa tautietis Theo Koltss, bet Mārtiņš Cīrulis finišēja trešais, kamēr Patrikam Cīrulim ceturtais rezultāts. Otrajā braucienā Lūtuss atkal uzvarēja, šoreiz P.Cīrulis bija otrais, zaudējot virs divām sekundēm, bet M.Cīrulim trešā vieta, no pirmās atpaliekot mazāk par piecām sekundēm.

Posmā Lūtuss uzvarēja, bet ar vienādu punktu skaitu nākamās divas pozīcijas sadalīja latvieši - P.Cīrulis otrajā vietā, M.Cīrulis trešais. Tāpat no latviešiem startēja Rainers Grasis (7. vieta), Rūdolfs Spila (17. vieta), Edvards Jēkabsons (18. vieta), Georgs Frīdrihsons (19. vieta), Artūrs Bluks (23. vieta), Tomass Tilāns (25. vieta), Magnuss Misiņš (26. vieta) un Alans Bērziņš (31. vieta).

Sezonas kopvērtējumā pēc trim posmiem M. Cīrulis ierindojas sestajā vietā, P.Cīrulis ir septītais, bet Grasis ieņem devīto pozīciju.

Visi rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event...

Viens no čempionāta posmiem Latvijā tika rīkots no 2015. līdz 2019. gadam Stelpes trasē, bet šogad mūsu valsts atgriezās kalendārā pēc vairāku gadu pārtraukuma ar sacensībām Alojā. Ziemeļaustrumu zonā atlicis vairs tikai viens posms, kas 27. un 28. maijā norisināsies Šauļos, Lietuvā.

Eiropas čempionāts EMX65 un EMX85 klasēs kalpo kā atspēriena punkts jaunajiem motosportistiem, skatoties profesionālās sportista karjeras virzienā. Ar šo čempionātu pirmos soļus starptautiskajā līmenī savulaik spēra Pauls Jonass, Kārlis Alberts Reišulis, Jānis Mārtiņš Reišulis, Tomass Šaicāns, Edvards Bidzāns un citi.

Eiropas čempionāts ir sadalīts četrās zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā bez mūsu valsts ietilpst arī Lietuva, Igaunija, Ukraina, Zviedrija, Somija, Norvēģija un Polija. No katras zonas pusfinālam kvalificēsies 25 labākie braucēji, kuri pēc tam noskaidros tos 40, kas 16. jūlijā dosies uz lielo finālu Čehijā.