Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Zināmi visu MotoGP komandu braucēji 2018. gada sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

Zināmi visu MotoGP komandu braucēji 2018. gada sezonai
Foto: EPA/Scanpix

Nākamajā gadā tiks aizvadīta jau 70. sezona Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) rīkotajam pasaules čempionātam motošosejā, kas mūsdienās pazīstams ar nosaukumu MotoGP. Šodien tika apstiprināts pēdējais no dalībniekiem, līdz ar to oficiāli zināmi visu komandu sastāvi 2018. gadam.

"Avintia Ducati" vienība sastāvā kā otro braucēju šodien apstiprināja Moto2 klases veterānu Havjēru Simeonu, līdz ar to pašlaik zināmi visi 24 sportisti, kas izies uz starta nākamā gada 18. martā gaidāmajā sezonas atklāšanas posmā.

Simeons jau kopš 2011. gada startējis Moto2 klasē, bet 124 posmu laikā guvis tikai vienu uzvaru, kamēr viņa labākais rezultāts čempionātā ir septītā vieta. Šogad gan beļģim klājies grūti un tikai vienreiz izdevies finišēt pirmajā desmitniekā. MotoGP debijas sezonā viņa komandas biedrs būs tagadējais "Marc VDS Honda" pārstāvis Tito Rabats, savukārt komandu pametīs tās pašreizējie braucēji Hektors Barbera un Loriss Bazs.

"Yamaha" rūpnīcas komandā turpinās startēt Maveriks Vinjaless un Valentino Rosi, "Honda" fabrikas krāsas joprojām aizstāvēs Marks Markess un Danijs Pedroza, izmaiņas nav skārušas arī "Ducati", kuras sastāvā brauks Andreā Doviciozo un Horhe Lorenso, kā arī "Suzuki", kas turpinās sadarbību ar Andreā Janoni un Aleksu Rinsu. "KTM" rūpnīcas progresu arī nākamgad mēģinās celt Bredlijs Smits un Pols Espargaro, bet "Aprilia" vienībā paliks Aleikšs Espargaro, kamēr Sems Lavss dosies atpakaļ uz Moto2, bet viņa vietu ieņems tagadējais "Pramac Ducati" braucējs Skots Redings.

Vietu "Pramac Ducati" saglabās Danilo Petruči, savukārt Redinga vietā stāsies Džeks Millers, kurš pēdējos gadus startējis "Marc VDS Honda" sastāvā, tostarp pārsteidzot ar uzvaru vienā no posmiem 2016. gadā. "Marc VDS Honda" komandas rindas papildinās divi jaunpienācēji ar ļoti lielu potenciālu - pašreizējais Moto2 klases līderis Franko Morbidelli un šīs klases vicelīderis Tomass Luti.

"Aspar Ducati" rindās paliks Karels Abrahams un Alvaro Bautista, bet "LCR Honda", kas šogad startē ar vienu motociklu, līdzās Kelam Kračlovam pieteikusi Takāki Nakagami. Šis japāņu motosportists kopš 2011. gada startē Moto2 klasē, pērn un šogad gūstot pa vienai uzvarai. Viņa labākais rezultāts čempionātā ir sestā vieta, bet šobrīd Nakagami ir septītais. Nemainīgs sastāvs uz nākamo MotoGP sezonu "Tech 3 Yamaha" vienībai, ko turpinās pārstāvēt spēcīgie jaunie talanti Johans Zarko un Jonass Folgers.

2018. gada MotoGP komandas un braucēji

KomandaBraucēji
ApriliaAleikšs Espargaro / Skots Redings
Avintia DucatiTito Rabats / Havjērs Simeons
Aspar DucatiKarels Abrahams / Alvaro Bautista
DucatiAndreā Doviciozo / Horhe Lorenso
Pramac DucatiDanilo Petruči / Džeks Millers
HondaDanijs Pedrosa / Marks Markess
LRC HondaKels Kračlovs / Takāki Nakagami
Marc VDS HondaTomass Luti / Franko Morbidelli
KTMBredlijs Smits / Pols Espargaro
SuzukiAndreā Janone / Alekss Rinss
YamahaMaveriks Vinjaless / Valentino Rosi
Tech 3 YamahaJohans Zarko / Jonass Folgers

Izmantotie resursi:
Autosport
MotoGP™