Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" čempionu komandu "Honda" negaidīti pamet tās vadītājs

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" čempionu komandu "Honda" negaidīti pamet tās vadītājs
Livio Supo
Foto: crash.net

2017. gada "MotoGP" pasaules čempionāta labākā vienība "Repsol Honda" turpmāk vairs nevadīs tās līdzšinējais boss Livio Supo, kurš savus pienākumus pildīt jau beidzis.

Supi pievienojās "Honda" rūpnīcas vienībai 2010. gadā, pārnākot no "Ducati" nometnes. Sākotnēji viņš bija mārketinga direktors, vēlāk kļuva arī par komunikāciju direktoru, bet kopš 2013. gada bija komandas vadītājs. Šajā laikā viņa pakļautībā četras reizes par "MotoGP" čempionu kļuva Marks Markess, bet vienu titulu izcīnīja Keisijs Stouners.

Pirms tam viņa pakļautībā Keisijs Stouners 2007. gadā kļuva par pirmo un joprojām vienīgi motosportistu, kurš "MotoGP" titulu guvis, startējot ar "Ducati" markas motociklu. "Ducati" rūpnīcas komandu Supo vadīja no 2003. līdz 2009. gadam.

Kļuvis zināms, ka Supo nolēmis nekavējoties beigt darbu ne vien "Honda" komandā, bet arī "MotoGP" čempionātā - 53 gadus vecais speciālists atklāj, ka vēlas īstenot kādu jaunu izaicinājumu, gan neatklājot, ko tieši.

"Domāju, ka tas ir pareizs lēmums, aiziet tagad," pēc sezonas noslēdzošā posma Valensijā paziņojis Supo. "Man joprojām ir spēkā līgums ar "Honda Racing Corporation" uz nākamo gadu, taču lielāko daļu darba nākamai sezonai jau esmu paveicis - ir zināmi gan braucēji, gan sakārtoti visi līgumi ar sponsoriem. Es iekšēji vēlos mainīt savu dzīvi, tādēļ aizeju tagad, lai komanda var rīkoties un plānot savu nākotni. Lēmums nav viegls, jo "MotoGP" bijusi mana dzīve daudzus gadus, taču domāju, ka šis ir pareizs lēmums gan manis, gan manas ģimenes labā. Ceru, ka "Honda" arī turpmāk būs spēcīga."

"Honda" rūpnīcas komanda tuvākajā laikā negatavojas paziņot Supo aizvietotāju. Arī nākamgad vienību pārstāvēs pašreizējais pasaules čempions Marks Markess un Danijs Pedroza, kurš kļuva par Valensijas posma uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
MotoGP™