Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Negaidot ārstēšanās beigas, Rosi mēģinās atgriezties MotoGP

Juris Grīns
Juris Grīns

Negaidot ārstēšanās beigas, Rosi mēģinās atgriezties MotoGP
Valentino Rosi
Foto: EPA/Scanpix

Jau šīs nedēļas nogalē MotoGP pasaules čempionātā plāno atgriezties itāļu motosportists Valentino Rosi, kurš augusta beigās iedzīvojās savainojumā.

Rosi krita treniņa laikā, kad brauca ar enduro motociklu, un lauza labo kāju. Viņam tika noteikts 40 dienu atlabšanas termiņš un sportists jau izlaida sacensības Misano trasē, kā rezultātā čempionāta kopvērtējumā ir ceturtais, jau 42 punktus aiz līdera Marka Markesa. Tiesa, atlikušo piecu posmu laikā izcīnāmi vēl 125 punkti, līdz ar to Rosi nav zaudējis izredzes uz desmito titulu.

Tikai 17 dienas pēc negadījuma Rosi Misano trasē jau aizvadījis testus ar ielas motociklu, pēc kā pieņēmis lēmumu mēģināt atgriezties MotoGP jau šīs nedēļas posmā Spānijā. Tas, vai viņš tiešām varēs startēt sacīkstēs, kļūs zināms vien pēc medicīniskajām pārbaudēm un pirmajiem treniņbraucieniem.

"Kopumā testi bija pozitīvi un gribu pateikties ārstiem, kas parūpējušies, lai braukšanas laikā es sāpes kājā justu iespējami mazāk," atzīst 38 gadus vecais Rosi. "Lai gan pēc testiem sāpes bija jūtamas, pārbaudē pie ārsta bija pozitīvs rezultāts, tādēļ nolēmu doties uz Aragonu. Ja iziešu medicīniskās pārbaudes, galējo atbildi došu pēc pirmā treniņa."

"Yamaha" rūpnīcas komanda komanda drošības pēc Rosi vietā pieteikusi holandieti Mihaelu van der Marku, kurš pasaules superbaiku čempionātā nesen ieguva pirmo pjedestālu un pašlaik kopvērtējumā ieņem piekto pozīciju. Viņš startēs tādā gadījumā, ja Rosi to nevarēs darīt.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-21 13:12, pirms 7 gadiem
Viņš ir monstrs. Traks vecis.