Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži, Neija un citi latviešu braucēji izcīna uzvaras Igaunijas čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Lielbārži, Neija un citi latviešu braucēji izcīna uzvaras Igaunijas čempionātā
Brāļi Lielbārži. Foto: Igor Tseskidov

Latviešu sportistiem nedēļas nogalē izdevās tikt pie uzvarām un godalgotām vietām Igaunijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā Karksi-Nuijas trasē. Pirmajā dienā uz starta stājās solo motokrosa klašu braucēji, bet otrajā - blakusvāģi un kvadricikli.

Solo klases

Ralfs Siks uzvarēja pirmajā braucienā 50cc klasē, otrajā braucienā bija ceturtais, ar ko pietika, lai izcīnītu pirmo vietu posmā. Noels Ballods-Nagradovs otrais un trešais braucienos un trešais posma kopvērtējumā.

65cc klasē piekto vietu izcīnīja Jēkabs Gailis. Viņam braucienos sestā un piektā vieta.

85cc klasē Jēkabs Hudolejs ierindojās trešajā pozīcijā, Rainers Grasis bija septītais. Brāļi Martins un Patriks Cīruļi palika 12. un 15. vietā. Hudolejs uzvarēja kvalifikācijā, bet braucienos sasniedza otro un trešo pozīciju.

Raivo Laicāns guva otro vietu MX125 posma kopvērtējumā, piekāpjoties tikai Travisam Leokam. Jēkabs Kubuliņš ierindojās piektajā vietā. Markuss Kokins tikmēr bija trešais labākais starp MX2 braucējiem, bet Martins Platkēvičs ieņēma devīto vietu divu braucienu summā. Šo klašu braucēji aizvadīja apvienotās sacīkstes. Kopējā vērtējumā pirmajā braucienā Kokins bija otrais, bet otrajā braucienā - ceturtais.

Spēcīgajā MX Open klasē ceturto vietu izcīnīja Uldis Freibergs - viņam priekšā bija tādi spēcīgi igauņu sportisti kā Meiko Vetiks, Andero Lusbo un vecmeistars Tanels Leoks. Pirmajā sacīkstē Freibergs bija trešais, bet otrajā - sestais.

MX Dāmu ieskaitē uzvarēja mūsu Patrīcija Bērziņa, triumfējot abos braucienos.

Blakusvāģu un kvadriciklu klases

Pasaules čempionāta pirmo divu posmu uzvarētāji Daniels un Bruno Lielbārži neatstāja konkurentiem cerības Blakusvāģu sacensībās, abos braucienos izcīnot uzvaras ar pārliecinošu pārsvaru pār Gertu Gordejevu/Stenu Nītso. Veterāni Jānis un Lauris Daideri pirmo sacīksti pabeidza trešajā vietā, otrajā bija ceturtie un summā arī ceturtajā vietā, aiz Tanela Rēsnas/Mārtiņa Antona. BV Veterānu (45+/55+) vērtējumā uzvaru sasniedza Argo Poldsārs/Tomass Dukulis, bet Litaurs Variakojis/Pēteris Jegorovs ierindojās otrajā vietā. Septītie šajā klasē Marts Arula/Andris Mačs. Visas klases startēja kopā.

"Abos braucienos izdevās tikt pie holeshot un finišu sasniegt pirmajiem, kas arī dienas kopvērtējumā rezultējās ar uzvaru," vēsta brāļi Lielbārži. "Ļoti izdevusies sacensību diena un, kā vienmēr, bija prieks startēt mūsu latviešu un igauņu fanu priekšā."

Kārlis Neija kļuva par uzvarētāju kvadriciklu klasē Quad Open. Šajā ieskaitē ceturtais bija Reinis Bicāns, sestajā vietā - Kārlis Straubergs. Kopīgi uz starta stājās arī Q Veterānu 40+ un Quad B klašu pārstāvji. Kopējā ieskaitē Neijam trešā un pirmā vieta braucienos, bet Bicānam - sestā un trešā.

"Pēc pāris neveiksmīgām sacensībām, beidzot sanāca kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena," stāsta Kārlis Neija. "Trase bija ļoti labi sagatavota, un visi braucieni bija ļoti patīkami. Pirmajā braucienā, cīnoties visu braucienu, nācās samierināties ar trešo vietu. Otrajā braucienā trasē jutos ļoti labi un finišu sasniedzu pirmais, kas deva arī kopvērtējuma uzvaru. Esmu apmierināts par braukšanu un rezultātu, tagad pilna uzmanība tiks pievērsta nākamajam Eiropas čempionāta posmam."

Kvadriciklu klasē Q100 uzvarēja Roberts Valdmanis, sestajā vietā Markuss Ignatjevs, septītais - Artūrs Upītis. Šīs klases pārstāvji startēja kopā ar Q100 Junioriem. Braucienos kopējā vērtējumā Valdmanis finišēja piektais un septītais.

Braucienos gūstot septīto un sesto vietu, ATV klasē sestais summā bija Miks Gabranovs. Ričards Pētersons ieņēma devīto vietu, Marko Ronis - vienpadsmito.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...