Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Savu sakāmo es pateicu trasē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Savu sakāmo es pateicu trasē"
Horhe Lorenso sacensību vadībā Katarā
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP sezonas pirmā posma uzvarētājs Horhe Lorenso atzīst, ka pareiza riepu izvēle Kataras trasē bijis noteicošais faktors šī panākuma gūšanā.

Posms Katarā bija pirmās sacensības kompānijai "Michelin" oficiālā riepu piegādātāja statusā. Nebija īsti skaidrs, kā jaunās riepas uzvedīsies sacensību režīmā, un sportisti izvēlējās atšķirīgas stratēģijas. Kamēr pirmo divu vietu ieguvēji Horhe Lorenso un Andreā Doviciozo izvēlējās mīkstā sastāva aizmugurējo riepu, Marks Markess un Valentino Rosi, kuri ieņēma trešo un ceturto vietu, startēja ar cietāko variantu.

"Iesildīšanās braucienos man bija problēmas ar tempa uzturēšanu," pēc sacensībām teica 2015. gada MotoGP čempions Lorenso. "Markess, izmantojot mīkstās riepas, ar katru apli bija arvien ātrāks, tāpēc vaicāju sev, kādas riepas izvēlēties. Beigās nolēmu izmantot mīkstāko sastāvu un, lai gan zināju, ka sacensību beigās riepa kļūs sliktāka, realitātē bija otrādi, tā kļuva arvien labāka. Pēdējie apļi izdevās iespaidīgi. Pat neskatoties uz Doviciozo spiedienu, pēdējos trīs apļos spēju mazliet atrauties, bet, kad Markess apdzina Doviciozo, apļu laiku atšķirība sasniedza 1 sekundi un varēju nedaudz uzelpot. Uzvaru nevar aprakstīt pat ar tūkstošiem vārdu - savu sakāmo es pateicu trasē."

2015. gada vicečempions Valentino Rosi bija spiests palikt aiz pirmā trijnieka, lai gan finišēja vien 2.3 sekundes aiz uzvarētāja Lorenso. Veterāns gan nedomā, ka tieši riepas bijis noteicošais faktors netikšanā uz pjedestāla.

"Es biju spēcīgs, bet ne tik spēcīgs, lai varētu izveidot uzbrukumu," skaidro Rosi. "Nebija tāds viens sektors, viena bremzēšanas vieta vai trases daļa, kur es spētu būt labāks par priekšā braucošajiem. Es vienmēr biju cieši aiz viņiem, bet desmit metrus aizmugurē. Tā arī bija galvenā problēma. Ir svarīgi saprast visu par riepu izvēli, jo es nezinu, vai ar mīkstākā sastāva riepu būtu konkurētspējīgāks. Izskatījās, ka mēs ar Markesu šī iemesla dēļ dabūjām ciest, taču es neesmu pilnīgi drošs. Varbūt ar mīksto riepu būtu bijis vēl lēnāks. Lai vai kā, viņi mūs uzveica un mēs esam aizmugurē. Taču mēs esam spēcīgi."

Lorenso šajā sacīkstē beidzot izdevās pārspēt Keisija Stounera Losailas trases apļa rekordu, kas bija nemainīgs kopš 2008. gada.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News