Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

KTM rūpnīcas komanda pirms atgriešanās MotoGP nosauc pirmo no braucējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

KTM rūpnīcas komanda pirms atgriešanās MotoGP nosauc pirmo no braucējiem
KTM testē MotoGP motociklu
Foto: motorcycledaily.com

Motociklu rūpnīca KTM jau 2017. gadā atgriezīsies MotoGP pasaules čempionātā un svētdien nosaukusi pirmo nolīgto braucēju. Tas būs brits Bredlijs Smits.

Jau kopš debijas MotoGP klasē 2013. gadā Smits ir pārstāvējis "Tech 3 Yamaha" komandu. Pagājušajā gadā viņš kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā un tādā veidā bija visaugstāk esošais satelītkomandu pārstāvis. Sportists arī divas reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Tā kā 2017. gadā "Yamaha" ar "Tech 3" komandas starpniecību ieplānojusi dod iespēju sacīkstēs startēt jaunajiem talantiem, Smits jau pirms dažām dienām paziņoja, ka viņam nebūs iespējas pagarināt līgumu uz nākošo sezonu. Vēlāk gan "Tech 3" boss Herve Pončarals noliedza, ka pašreizējie sportisti, arī Pols Espargaro, komandu tiešām būs spiesti atstāt, taču, iespējams, Smits jau tobrīd bija izlēmis pievienoties KTM.

25 gadus vecais Smits ar Austrijā bāzēto rūpnīcu noslēdzis kontraktu uz diviem gadiem un nākamajās sezonās pilotēs RC16 modeļa motociklu. Šobrīd to testu trasēs attīsta tādi sportisti kā Rendijs de Punjē, Mika Kallio un Alekss Hofmans.

"Mūsu MotoGP projekts šobrīd rit pēc plāna," pavēstījis KTM motoru sporta nodaļas direktors Pits Beirers. "Gan inženieri rūpnīcā, gan testu komanda, kas strādā trasē, savu darbu veic profesionāli, strādājot ar diviem motocikliem un saviem testu braucējiem. Savu garo ceļojumu MotoGP čempionātā varam sākt, jo par rūpnīcas braucēju uz diviem gadiem esam nolīguši Bredliju Smitu."

KTM ienākšana MotoGP nozīmē to, ka 2017. gadā uz starta būs sešu dažādu rūpnīcu komandas, ieskaitot "Yamaha", "Ducati", "Honda", "Suzuki" un "Aprilia". Šobrīd KTM ir "Honda" rūpnīcas lielākais konkurents Moto3 klasē.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2016-03-21 17:31, pirms 9 gadiem
Tagad īstais laiks uz Ducati iet, nākošsezon uzvarēs kāds no Ducati braucējiem!

     [+] [-]

, 2016-03-21 20:47, pirms 9 gadiem
Runā ka Lorenco iešot uz Ducati.
Par KTM runājot, ieteiktu šiem ņemt kā otru Kallio, Moto2 brauca labi.