Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX4 Dobele" sportisti Komandu kausā piekāpjas tikai Karro, Sabulim un Ivanovam

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX4 Dobele" sportisti Komandu kausā piekāpjas tikai Karro, Sabulim un Ivanovam
Komandu kausa pjedestāls
Foto: mx4dobele.lv

Superveiksmīga motokrosa sezonas izskaņa "MX4 Dobele" komandai, kura Liepājā, “Laumas ” trasē notikušajās Latvijas komandu kausa sacensībās izcīnīja otro vietu apsolūtajā komandu vērtējumā.

Sacensībās piedalījās 15 komandas , kuras lielākā daļa pārstāvēja Latvijas motoklubus , kā arī viesu komandas no Igaunijas un Lietuvas. MX4 Dobele komandas sastāvā brauca Arnolds Sniķers (MX2), Edgars Rudītis (MX1) un Krišjānis Augulis (MX open).

Sacensību pamatprincipi bija tādi paši, kā motokrosa visprestižākajās sacensībās Pasaules Nāciju motokrosā, kur finālbraucieniem kvalificējās labākās komandas , kuru sportisti savukārt kosummā veic 3 braucienus attiecīgi braucot: 1. brauciens MX2+MX1, 2. brauciens MX2+MXopen un 3 brauciens MX1+MXopen.Komandas kopējā ieskaitē tiek vērtēti 5 labākie rezultāti no 6 iespējamiem.

Jau kvalifikācijas braucienos mūsu sportisti uzrādija ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu, kur Arnolds un Edgars izcīnīja ceturtās vietas , bet Krišjānis bija trešais savā braucienā. Ar šādu rezultāti bijām kvalificējušies A finālā( 10 komandas A finālā) ar 4 labāko rezultātu.

Pirmajā finālbraucienā perfekts starts Arnoldam, kurš trasē devās kā otrais, turpat dažas vietas aiz viņa Edgars . Brauciena gaitā Edgars pakāpās un arī noturēja 5. vietu, Arnolds piekāpās vairākiem titulētiem sportistiem, bet noturēja 6. pozīciju, turpat aiz Edgara.

Otrajā braucienā atkal labs starta moments gan Arnoldam gan Krišjānim . Puiši brauca bez lielām kļūdām un finišā Arnolda 6. un Krišjānim 9. vieta.

Pēc šādi stabili veiktiem 2 braucieniem mūsu komanda bija ielauzusies komandu top 3 un atlika vien stabili kaut vienam no sportistiem pabeigt 3. braucienu, kas arī izdevās - Edgara izpildijumā 5. vieta.

Sasniedzot šādu rezultātu, piekāpjoties tikai “MX Moduls” komandai , kuras sastāvā Matīss Karro, Dāvis Ivanovs un Kārlis Sabulis. Esam ļoti gandarīti un ļoti skaidri iezīmējas ,ka komandu cīņā ir svarīgs katrs sīkums – gan perfekti sagatavota tehnika , gan stabilitāte, gan reāla komandas saliedētība.

Ņemot vēra ka smilšainā “Laumas” trase ir fiziski visgrūtākā Latvijā, lielu lomu nospēlēja fiziskā sagatavotība un savu spēku novērtēšana, kas acīmredzot nebija pa spēkam tām komandām, kuru sportisti nereti piedzīvoja kritienus, kā rezultātā palika aiz mums. Tāpat jāatzīmē Arnolda ātrums trasē , kurš vienīgais brauca ar 125cc motociklu, kā arī fakts ka Krišjānis Open klasē startēja ar 250 F motociklu. It kā neapstrīdami, ka “Laumas” smiltīs jaudīgajiem 450 cc motocikliem tomēr vajadzēja būt priekšrocībām, tomēr gala rezultāts liek domāt ka uzvaras atslēga slēpjas kaut kur citur...

Izmantotie resursi:
MX4 Dobele

     [+] [-]

, 2015-10-20 09:37, pirms 9 gadiem
Perfekta, skatāma gonka. Paldies par lielisko svētdienas noskaņu gan sacensību rīkotājiem, braucējiem, par sirsnīgo uzvarētāju apbalvošanu. Grūta trase, bet ir jābrauc šādās trasēs, jo šeit var redzēt, kurš māk fizisko sagatavību lieliski sabalansēt ar meistarību. Diena kā faniem bija vairāk kā O.K.