Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nacionālā motokrosa kausa sezona tiks noslēgta Siguldā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nacionālā motokrosa kausa sezona tiks noslēgta Siguldā
Foto: LaMSF

Tuvojoties rudenim, pienākusi arī Nacionālā kausa motokrosā sezonas izskaņa, kura tiks noslēgta šajā nedēļas nogalē "Ozolkalnu" mototrasē, Siguldā.

Kā jau ierasts Nacionālā kausa posmos, sacensību dienas pirmajā pusē uz starta stāsies MX50, MX65, MX85 un PitBike klases braucēji, savukārt dienas otro daļu ieskandinās lielie motocikli (MX A, MX B, MX C, MX D, Iesācēji) un PRO klases braucēji.

Pateicoties uzņēmuma “SM Sistēmas” atbalstam, MX 50 klases braucējiem dalība Siguldas posmā būs bez maksas. Tāpat “MZ Būve” parūpējusies par “starta karaļa” balvām katras klases starta uzvarētājam.

Visprestižākajā šī seriāla klasē MX PRO pēc sešiem aizvadītajiem posmiem līderis un viens no galvenajiem pretendentiem uz titulu ir Aleksis Araids (VV Moto Racing Team), bet viņam pa pēdām seko Rūdolfs Stankus (Saldus motoklubs) un Niks Bortiņš (Saldus motoklubs). Visticamāk, starp šiem trim vīriem arī izšķirsies 2023. gada sezonas Nacionālā kausa liktenis MX PRO klasē. Tiesa, nedrīkst aizmirst arī par Andi Valtu (Moto Mafia), kurš no pieminētā trio atpaliek 49 punktus.

MX A grupā gana produktīvu sezonu aizvada nesen par Latvijas vicečempionu MX OPEN 450 klasē kronētais Jānis Riters (GF Racing Team). Uz Siguldu kā vicelīderis dosies Rihards Pabērzs (KTM Motofavorīts), bet sezonas kopvērtējuma ailītē šobrīd atrodas Kristers Zemmers (VV Moto Racing team)

MX B klasē līderis pagaidām ir Gints Baldiņš (Saldus ActionSports/Dirtcore.lv), bet tikai astoņu punktu attālumā Baldiņa atpaliek Ako Līdaks (Saules sporta klubs), starp kuriem, visticamāk, arī izšķirsies MX B grupas čempiona liktenis. Trešais tabulā ir Māris Tilibs (Moto Mafia).

MX C grupā vadības grožus šobrīd tur Gints Balandiņš (Saldus motoklubs), taču uz viņa pozīciju mērķē Markuss Ciršs (MX Ķekava). Šos abus sportistus šķir tikai 14 punkti. Tāpat cerības pacīnīties par Nacionālā kausa zeltu nav zaudējis Sandris Geitus (MX Ādaži), kurš šobrīd ir trešais.

Viskuplāk pārstāvētajā MX D klasē joprojām līderis ir Gatis Putniņš (Moto AZ), kurš ir ļoti tuvu, lai šogad tiktu kronēts par čempionu. Ja uzvarētājs šajā klasē pa lielam ir skaidrs, tad otrās un trešās vietas liktenis izšķirsies Siguldā. Pagaidām otrais ir Sergejs Markovs, bet viņam pa pēdām seko Krists Kalvis Kaminskis (MX Druvas), Reinis Girgensons un Jānis Mačs (Kalsnava MB). Šos vīrus atdala tikai daži punkti.

Pārējo klašu kopvērtējuma rezultātus varat atrast šeit: beta.speedhive.com