Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2014. gadā Brazīlijā atkal notiks MotoGP sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

2014. gadā Brazīlijā atkal notiks MotoGP sacīkstes
MotoGP cīņas
Foto: AL-WATAN DOHA/Scanpix

Nākamajā sezonā viens no MotoGP motošosejas pasaules čempionāta posmiem atkal notiks Brazīlijā.

Pirmdien MotoGP oficiālās amatpersonas Brazīlijā rīkoja īpaši šim notikumam veltītu preses konferenci, atklājot dažas detaļas par gaidāmajām sacīkstēm. Zināms, ka tās notiks valsts galvaspilsētā Braziljā esošajā Nelsona Pikē vārdā nosauktajā sacīkšu trasē, kas pašlaik tiek izmantota galvenokārt vietējā mēroga sacensībām.

Tas nozīmē, ka 2014. gadā Dienvidamerikā norisināsies divas MotoGP sacensības, jo nākamajā sezonā plānots rīkot sacīkstes arī Argentīnas pilsētā Termas de Rio Hondo.

Iepriekš Brazīlijā MotoGP piloti jau ir braukuši. No 1987. līdz 1989. gadam sacensības trīs reizes risinājās Gojanijā, trasē, kas šobrīd nosaukta leģendārā F1 pilota Airtona Sennas vārdā. Savukārt 1992. gadā vienu reizi MotoGP posms notika pazīstamajā Interlagušas trasē, Sanpulu. Tikmēr no 1995. līdz 2004. gadam Žakarepakvā norisinājās Riodežaineiro "Grand Prix" izcīņa MotoGP klasē. Kopš tā laika Brazīlijā šis čempionāts nav viesojies.

"Autódromo Internacional Nelson Piquet" trase nav jauna. Tā tika atklāta jau 1974. gadā un jau togad tur notika Formula 1 sacensības, kas gan negāja pasaules čempionāta ieskaitē. Tāpat tur notikušas dažādas vietējā mēroga sacīkstes. Kopš 2006. gada trase atkal atrodas valsts pārvaldībā. Tās garums ir 5,476 km.

Virtuālā tūre Braziljas trasē:

Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Wikipedia