Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulim piektā vieta Eiropas motokrosa čempionāta pirmajā braucienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulim piektā vieta Eiropas motokrosa čempionāta pirmajā braucienā
Kārlis Sabulis. Foto: LaMSF

Eiropas motokrosa čempionātā EMX2T klasē sestdien norisinājās pirmais brauciens, kurā piekto vietu izdevās sasniegt Kārlim Sabulim. Tikmēr Eiropas čempionāta finālu šajā nedēļas nogalē aizvada EMX85 un EMX65 klašu braucēji.

EMX2T klasei Eiropas čempionāts notiek vienreiz gadā un pēc šīm divām sacensībām, kas risinās Čehijā, arī tiks kronēts čempions. Tā kā Sabulis ar šāda veida motociklu startē enduro sacensībās, tika pieņemts lēmums doties uz Loketas trasi.

Brīvajos treniņbraucienos Sabulis ierindojās desmitajā vietā, bet kvalifikācijas treniņā sasniedza sesto labāko apļa laiku.

Pirmajā finālsacīkstē Sabulis sākotnēji bija septītais, bet otrajā aplī pacēlās uz sesto pozīciju. Sestajā aplī latviešu braucējs apdzina Adamu Frindlundu un nonāca jau piektajā pozīcijā. Sacensību noslēgumā Sabuli apdzina Florians Helrigls, bet piekto vietu izdevās atgūt, kad neveiksmi piedzīvoja Sanders Agards-Michelsens.

Uzvaru guva austriešu sportists Marsels Štaufers, aiz kura finišēja Bence Pergels un Sāds Soulimani.

Eiropas čempionāta fināla pirmajā braucienā EMX85 klasē no latviešiem visaugstāk ierindojās Jēkabs Hudolejs, kuram 11. rezultāts. Pirms tam kvalifikācijā sportists ieņēma augsto trešo vietu. Sacensībās Hudolejs cīnījās par "Top 5", bet piedzīvoja kritienu. Startēja arī Toms Dankerts (25. vieta), Rainers Grasis (26. vieta) un Patriks Cīrulis (33. vieta).

EMX65 klasē brauca Ričards Jurčenko (19. vieta), Dominiks Sēlis (21. vieta) un Georgs Frīdrihsons (23. vieta).

EMX2T pirmais brauciens:

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2024-07-21 12:07, pirms 2 mēnešiem
Otrais brauciens jau sen noslēdzies bet raksts droši būs pirmdien.