Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi: "Lorenso būtu jāsaņem sods"

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi: "Lorenso būtu jāsaņem sods"
Valentino Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Dostarpības "Yamaha" komandas biedru Valentino Rosi un Horhes Lorenso starpā pieņēmušās spēkā jau MotoGP sezonas pirmajā "Grand Prix" nedēļas nogalē. Rosi savu komandas biedru kritizē gan par darbībām ceturtajos treniņbraucienos, gan kvalifikācijā.

Rosi metās kritizēt Lorenso jau pēc treniņbraucieniem, kad abu motocikli kādā epizodē gandrīz saskārās. Kvalifikācijā, kad Rosi uzsāka savu lidojošo apli, no boksiem tikko izbraukušais Lorenso viņu pirmajā līkumā nedaudz aizkavēja. Itālis uzskata, ka Lorenso viņu bloķējis un par to būtu bijis jāsoda.

"Viņš izbrauca no boksiem pat neskatoties uz trasi, savukārt, kad nokļuva pirmajā līkumā, mēģināja samazināt ātrumu, lai gan tobrīd atradās ideālajā trajektorijā," stāsta Rosi. "Problēma ir tajā, ka, pajautājot, kāpēc viņš tā darīja, es gaidu atvainošanos, bet viņš man tikai paprasa, ko, pie velna, man vajagot?"

Pērn Misano trasē notika līdzīgs incidents. Toreiz gan vainīgs bija Rosi, par ko arī tika sodīts, saņemot 1 soda punktu. Vēlāk Sepangā Rosi izraisījis sadursmi ar Marku Markesu, šo visu notikumu rezultātā sezonas pēdējā posmā bija spiests startēt no beigām. Lorenso tajās sacīkstēs kļuva par čempionu, bet Rosi palika otrais.

"Situācija ir tāda pati kā pagājušajā gadā Misano, kad pats pieļāvu līdzīgu kļūdu," atzīst Rosi. "Man tika piešķirts soda punkts, bet viņam nē. Es nesaprotu, kāpēc?"

Lorenso situāciju, protams, vērtē atšķirīgi: "Viņam nav par ko sūdzēties. Visi zina, ka, izbraucot no boksiem, nav iespējams apstāties. Viss, ko var darīt, ir palikt uz baltās līnijas, ko arī darīju, jo nevaru pacelties gaisā vai braukt iekšā grants joslā."

Jau ziņots, ka šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika gaidāmajā MotoGP sezonas pirmajā posmā Katarā Lorenso startēs no pirmās vietas, kamēr Rosi kvalifikācijā ieņēma tikai piekto vietu.

Izmantotie resursi:
SuperSport

  +2 [+] [-]

, 2016-03-20 12:49, pirms 9 gadiem
štrunts ar šito, bet ziņu, ka Vale parakstīja vēl 2 gadu līgumu ar Yamahu kaut kā nemanīju.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-20 12:50, pirms 9 gadiem
Rossi legenda, cerams sanaks tituls, bet pagaidam skiet kad bus tik tada kasinasnas un viss ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja