Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa konkurents Sīvers turpmāk startēs "Yamaha" rūpnīcas komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa konkurents Sīvers turpmāk startēs "Yamaha" rūpnīcas komandā
Foto: Yamaha Motor Europe

Latviešu motosportista Paula Jonasa aizvadītās sezonas lielākais konkurents Džeremijs Sīvers nākamgad pārstāvēs "Wilvo Yamaha Racing Team" rūpnīcas komandu un debitēs pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē.

Šveicietis aizvadītās četras sezonas startēja MX2 kategorijā, kur guva uzvaras kopumā piecos "Grand Prix" posmos un divreiz tika pie vicečempiona titula.

Šoruden kļuva zināms, ka viņa pārstāvētā "Suzuki" rūpnīca nākamgad vairs nestartēs pasaules čempionātā, tāpēc Sīveram nācās meklēt jaunu komandu. Nākamajā sezonā 23 gadus veco sportistu jau redzēsim "lielajā" MXGP klasē, kur viņš startēs ar jaunākā modeļa "Yamaha YZ450F" rūpnīcas motociklu. Šobrīd viņam ir līgums uz nākamajām divām sezonām.

Debijas sezonā 2014. gadā Sīvers 11 reizes finišēja pirmajā desmitniekā un kopvērtējumā ierindojās desmitajā pozīcijā, bet nākamajā gadā jau bija piektais un trīs reizes kāpa uz pjedestāla. 2016. gadā pirmajā trijniekā finālbraucienos Sīvers iekļuva jau 16 reizes un, lai gan ne reizi nefinišēja kā uzvarētājs, kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai gandrīz nepārspējamajam Džefrijam Herlingsam. Savukārt šogad Sīvers spraigi cīnījās ar Paulu Jonasu, vēlreiz tiekot pie otrās vietas kopvērtējumā, taču jau tika izcīnītas uzvaras piecos braucienos un uz pjedestāla kāpts 22 reizes.

"Wilvo Yamaha Racing Team" komandā nākamgad turpinās startēt arī tās līdzšinējie braucēji - Sīvera tautietis Arnū Tonuss un viens no MXGP pieredzējušākajiem braucējiem, brits Šons Simpsons. Trijotne Francijā jau sākusi pildīt nosprausto ziemas treniņu programmu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro