Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nikijs Heidens apstiprina atgriešanos MotoGP sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Nikijs Heidens apstiprina atgriešanos MotoGP sacīkstēs
Nikijs Heidens
Foto: motorsport.com

Bijušais MotoGP čempions Nikijs Heidens apstiprinājis, ka piedalīsies šīs nedēļas nogalē gaidāmajā posmā Aragonā. Amerikānis "Marc VDS" komandā nomainīs savainoto Džeku Milleru.

Austrālietis Millers šīs sezonas astotajā posmā Nīderlandē guva pirmo MotoGP uzvaru karjerā, bet desmitajā posmā Austrijā iesildīšanās braucienu laikā krita un savainoja roku. Sportists turpina atlabt un nevarēs startēs šīs nedēļas nogalē Spānijā gaidāmajā MotoGP sezonas 14. posmā.

Heidens MotoGP čempionātā laikaposmā no 2003. līdz 2015. gadam aizvadījis 216 sacīkstes, 2005. un 2006. gadā kļūstot par čempionu. Tāpat Heidens 2008. gadā ieguva vicečempiona titulu, bet vēl sešās citās sezonās kopvērtējumā ieņēmis trešo vietu. Sportists braucis arī Aragonas trasē, kur 2010. gadā izcīnīja trešo vietu un kāpa uz pjedestāla.

"Šī man būs neparasta pieredze, jo es nekad nevienu neesmu aizvietojis," skaidro 35 gadus vecais Heidens. "Tomēr man ir labas attiecības ar "Honda" un, kad parādījās ideja par manu atgriešanos, viņi to steidza atbalstīt. Man tā būs iespējam izbraukt trasē un labi pavadīt laiku. Es vienalga braucu ar motocikliem un skatītos šīs sacīkstes televizorā, līdz ar to, kāpēc gan neierasties un negūt prieku šādā veidā?"

Paredzams, ka 21 gadu vecais Millers drīzumā atlabs un jau pēc tam sekojošajā posmā Japānā atkal būs uz starta. Līdz ar to, šī varētu būt vienīgā un, iespējams, arī pēdējā iespēja vērot divkārtējo MotoGP čempionu Heidenu sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-09-19 22:48, pirms 8 gadiem
Autor, Heidens tikai 1 reizi kļuvis par PČ Moto GP klasē.