Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa ekipāžai lielisks PČ sezonas noslēgums, titulu izcīna Bakss/Čermaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa ekipāžai lielisks PČ sezonas noslēgums, titulu izcīna Bakss/Čermaks
Etjēns Bakss un Ondrejs Čermaks. Foto: WSC

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā Vācijā augsto piekto vietu izcīnījuši Gerts Gordejevs ar Kasparu Stupeli. Tikmēr Etjēns Bakss un Ondrejs Čermaks vien šī posma laikā punktu tabulā aizsteidzās priekšā Kerta Varika/Lari Kunnasa ekipāžai, kļūstot par 2022. gada pasaules čempioniem.

Gordejevam/Stupelim lieliski padevās abi Rudersbergas trasē notikušie finālbraucieni. Pirmajā sacīkstē Igaunijas un Latvijas apvienotā ekipāža ierindojās sestajā vietā, arī otrajā sacīkstē finišēja sestie, kā rezultātā Vācijas "Grand Prix" izcīņas kopvērtējumā guva piekto pozīciju.

Gordejeva/Stupeļa duetam priekšpēdējā posmā Čehijā izdevās sasniegt sesto vietu. Toreiz viņi sezonas kopvērtējumā pacēlās uz devīto pozīciju. Pēc izcīnītajiem rezultātiem Vācijas posmā pasaules čempionāta sezonu braucēji noslēguši astotajā vietā.

Uz Rudersbergu ar piecu punktu pārsvaru pārsvaru kopvērtējumā devās Igaunijas un Somijas ekipāža Variks/Kunnass, tomēr nosargāt pirmo vietu viņiem nesanāca. Ar trešo un ceturto vietu braucienos bija par maz, līdz ar to tituls izslīdējis no rokām.

Turpretī lieliski nostartēja viņu galvenie konkurenti Bakss un Čermaks, kuri pārstāv Nīderlandi un Čehiju. Izcīnīta pirmā un otrā vieta finālbraucienos, kas pēc punktiem ļauj sezonu noslēgt kā čempioniem.

Labas sacīkstes aizvadīja arī Marvins Vanlušens ar Robiju Baksu. Arī viņi pirms šī posma saglabāja teorētiskas izredzes pacīnīties par pirmo vietu čempionātā, taču ar nosacījumu, ja galvenie konkurenti iedzīvojas pamatīgās neveiksmēs. Vanlušena ekipāža finišēja otrajā un pirmajā vietā šīs dienas finālbraucienos, posmu noslēdzot kā uzvarētāju godā. Ar tikpat punktiem čempioni Bakss/Čermaks guvuši otro vietu Vācijas posmā, bet trešajā ierindojās Variks/Kunnass.

Etjēnam Baksam šis ir jau piektais pasaules čempiona tituls karjerā un trešais pēc kārtas (2020. gadā čempionāts nenotika). Divus no tiem viņš guvis startējot kopā ar Kasparu Stupeli (2015. un 2019. gadā), savukārt pērn viņa līdzbraucējs bija Nikolā Musē, ar kuru kopā tituls tika sasniegts arī 2017. gadā. Kopā ar Onderju Čermaku Bakss startēja pirmo sezonu.

1. brauciens:

2. brauciens:

Vācijas GP kopvērtējums:

PČ kopvērtējums:

VietaEkipāžaMotociklsPunkti
1.Bakss/ČermaksWSP-Husqvarna239
2.Variks/KunnassWSP-AMS235
3.Vanlušens/BakssWSP-Zabel217
4.Van Vervens/Van den BogārtsWSP-TM179
5.Hermanss/MusēWSP-AMS175
6.Veldmans/JensenssWSP-MEGA141
7.Vilkinsons/MilardsWSP-AMS139
8.Gordejevs/StupelisWSP-Husqvarna118
9.Heincers/ŠelbertsVMC-KTM109
10.Fodens/KūpersWSP-Zabel98

     [+] [-]

, 2022-09-18 20:06, pirms 2 gadiem
Igauņi puisis lai bučo Kaspim roku un sauc par onkuli,jo bez Kaspa pieredzes viņš arī būtu pašvaks.