Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Uzvaras cena aug: svētdien LČ motokrosā pirmspēdējais posms

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Uzvaras cena aug: svētdien LČ motokrosā pirmspēdējais posms
Sacīkstes Alojas mototrasē. Foto: Einārs Bērziņš

Pēc ilgākas pauzes atgriežas Latvijas motokrosa čempionāta vēsmas. Svētdien, 21. augustā Alojā risināsies šo meistarsacīkšu ceturtais no pieciem paredzētajiem posmiem. Komandu ieskaitē pagaidām visveiksmīgākais no Latvijas klubiem ar 3558,5 punktiem ir “Rodeo MX”, bet viņiem seko “MX Moduls” (3425,75 p) un “KTM Motofavorīts” (2473 p).

Individuālajā ieskaitē prestižajā MX1 klasē sezonas kopvērtējuma tabulā pašā augšgalā ir Kārlis Sabulis (MX Moduls), kurš uzvarējis visos trīs aizvadītajos posmos. Domājams, ka arī Alojā Kārlis centīsies turpināt savu uzvaru sēriju. 40 punktus no Sabuļa atpaliek otrajā vietā esošais Tomass Šileika (MX Druvas). Šobrīd kopvērtējuma tabulas trešajā ailītē atrodams Kristera Drevinska (Rodeo MX) vārds, bet tā kā Kristers vienā no sacensībām guva savainojumu, viņam sezona šogad ir beigusies.

MX2 klasē kopvērtējuma līderis šobrīd ir nesen par Eiropas čempionu kronētais Toms Macuks (Rodeo MX). Tiesa, pēdējos posmos zobus Tomam parādīja talantīgais Edvards Bidzāns (AMK “Bieriņi”), kurš visticamāk būs viens no tiešajiem Macuka konkurentiem trasē arī Alojā. Godalgoto trijnieku noslēdz Erlandas Mackonis no Lietuvas. Iespējams, Alojā par TOP3 pacīnīties vēlēsies arī Kārlis Alberts Reišulis (VV Moto Racing team), kuram aizvadītajā nedēļas nogalē ar izcīnītu sudraba medaļu noslēdzās Eiropas čempionāts 125 cc klasē. Tas nozīmē, ka Kārlis pilnvērtīgi varēs pievēsties cīņām Latvijas čempionātā, kurā, ieskaitot Aloju, vēl palikuši divi posmi – tātad reālas iespējas iespraukties godalgotajās vietās čempionāta kopvērtējumā.

MX2 Junioru ieskaitē trīs no trīs posmiem uzvarējis Ugnius Lilius no Lietuvas, savā kontā ieliekot maksimāli iespējamo punktu bagāžu. Atpaliekot 18 punktus no līdera, otrais ir Daniils Kuzmins (AMK “Bieriņi”), savukārt trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dala “Rambas R” pārstāvji Vinets Pavlovskis un Ralfs Riters.

MX125 klasē līderis ar izcīnītiem 138 punktiem ir Tomass Šaicāns (Rodeo MX), aiz viņa seko Markuss Kokins (MX Moduls) un Roberts Lūsis (Motokurzeme). Ārpus godalgoto trijnieka palicis Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts). Jānis uzvarēja pirmos divus Latvijas čempionāta posmus, taču trešo bija spiests izlaist, jo tajā pašā dienā notika Eiropas čempionāta sacīkstes. Pat atpaliekot no Šaicāna 38 punktus, Reišulim vēl ir teorētiskas iespējas tikt pie zelta medaļas sezonas kopvērtējumā. Domājams, ka starp Tomasu un Jāni arī gaidāmas pašas principiālākās cīņas trasē.

MX85 klasē pirmos divus goda pjedestāla pakāpienus aizņēmuši igauņi. Uz augstākā pagaidām stāv Travis Leoks, bet otrais ir Gregors Kūsks. Trešajā vietā ar 103 punktiem ir Alberts Knapšis (F.F.F. sporta klubs), taču viņa pozīcija nav stabila, jo ar tikpat punktiem kā latvietim, ceturtajā pozīcijā atrodas Janmartens Paju no Igaunijas. Teorētiskas iespējas iespraukties trijniekā pastāv arī Emīlam Solovjevam (MX Moduls) un Ralfam Spilam (Rodeo MX).

MX85 B klasē līderis ir Toms Dankerts (AMK “Bieriņi”), 2. vietā atrodas Alekss Griņjo (VV Moto Racing Team), savukārt trešo ailīti aizņēmis Lūkass Leoks no Igaunijas.

MX Amatieru 250 cc klases ieskaitē 1. vietā pagaidām ir “Rodeo MX” sportists Ansis Anševics, viņam ar 23 punktu deficītu seko Sandis Aleksejevs (DAKo Ziemeļvidzeme) un Andris Hohlačovs (Rambas R). Tālu no TOP3 neatrodas arī Agris Bārda (DAKO Ziemeļvidzeme) un Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kuri vēl arī savu pēdējo vārdu nav teikuši.

MX Amatieri 450 cc klasē vientuļi pa priekšu visiem brauc tituliem bagātais Leons Kozlovskis (MX Ādaži). Viņš uzvarējis pilnīgi visos aizvadītajos posmos un šādu pošu mērķi uzstādījis arī gaidāmos divos posmos Alojā un Cēsīs. Ja līderis ir skaidrs, tad jautājums atklāts par pārējām pozīcijām tabulā. Uz tām pretendē trīs sportisti – pagaidām 2. vietā esošais Raivis Eikmanis (Rambas R), Valdis Seratinskis (MX Moduls) un Grigorijs Laguta (KTM Motofavorīts). Visus šos vīrus šķir tikai daži punkti. Protams, nevar izslēgt, ka vēl kāds var iemaisīties cīņā par medaļām, jo motokrosā viss ir iespējams.

Kvadriciklos visai saspringta situācija. Šajā klasē vadošo sportistu līmenis ir tik līdzvērtīgs, ka prognozēt sacensību iznākumu ir gandrīz neiespējami. Pagaidām līderos atrodas Matīss Palēvics (Rodeo MX), taču viņa pozīcijas gatavi apdraudēt uzreiz seši motobraucēji – Valērijs Kuzmins (Gulbenes moto), Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs), Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”), Kārlis Neija (KTM Motofavorīts) un Atis Breds no “Gulbenes Moto”. Tā kā kvadriciklos intersantākais vēl ir tikai priekšā.

Blakusvāģu klasē šobrīd līderi ir dvīņu brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, kuri pārstāv “KTM Motofavorīts” vienību. Otrajā tabulas ailītē uz doto mirkli iekārtojušies pasaules čempionāta un Nāciju kausa medaļnieki Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš (MX Moduls), taču 3. vietā šobrīd ir Jāņa un Pētera Jegorovu (Rambas R) ekipāža.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/klat-latvijas-...