Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sadalīti Latvijas kausa, Dāmu kausa un Retro kausa tituli motokrosā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Sadalīti Latvijas kausa, Dāmu kausa un Retro kausa tituli motokrosā
Foto: Andris Smilšarājs

Līdzīgi kā Latvijas junioru čempionātā ar Stelpes posmu tika noslēgta arī Latvijas kausa, Dāmu kausa un Retro kausa sezona.

Visas sezonas garumā, arī pēdējā posmā “Pīlādžu mototrasē”, MX2T klasē sīvākās cīņas notika starp Dāvidu Rjabovu (Rodeo MX) un Ģirtu Šampiņu (Saldus motoklubs). Abiem Stelpē bija vienāds punktu skaits, taču zelta medaļa sezonas pēdējā posmā kaklā tika kārta Rjabovam, jo viņš otrajā braucienā bija veiksmīgāks par Šampiņu, kuram nekas cits neatlika kā samierināties ar sudraba medaļu. Trešais palika Reinis Freimanis no Saldus motokluba. Arī Latvijas kausa sezonas kopvērtējumā par čempionu kļuva Rjabovs, Šampiņš otrais, bet goda pjedestāla trešo pakāpienu aizņēma Andris Freimanis (Saldu motoklubs), kurš, lai arī nevienā no posmiem netika pie medaļām, regulārā startēšana un stabilā braukšana viņam atnesa pietiekami daudz punktu, lai sezonas beigās varētu izcīnīt bronzu.

MX30+ klasē nepārspēts divu braucienu summā palika kādreizējais Latvijas izlases dalībnieks Nāciju kausā Artūrs Līcītis (CAMK Latgale). Marekam Zolmanim (Saldus motoklubs) – 2. vieta, savukārt Jānis Matuzelis (Motovidzeme) izcīnīja 3. vietu. Sezonas kopvērtējumā Latvijas kauss ceļo pie M. Zolmaņa, A. Līcītim – sudrabs, bet bronzas medaļu kaklā kāra Oskars Kalniņš (VV Moto Racing Team).

MX40+ grupā visiem pogas izgrieza Jānis Gražulis (MK ASB), aiz sevis atstājot pat šīs klases TOP braucējus Agri Jauntēvu (Rambas R) un Andri Hohlačovu (Rambas R), kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Stelpē bez medaļas palika sezonas kopvērtējuma līderis Intars Lesnieks (GF Racing Team), taču neskatoties uz salīdzinoši neveiksmīgo sezonas pēdējo posmu, viņš kļuva par Latvijas kausa ieguvēju sezonas kopvērtējumā. Jauntēvam kopvērtējumā sudrabs, savukārt Hohlačovam – bronza.

MX50+ klasē spīdēja Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga). Viņam uzvara Stelpē un Latvijas kausa sezonas kopvērtējumā. Aiz Vintera sezonas pēdējā posmā palika, bet godalgotās vietās iebrauca lietuvietis Sauļus Stankus un Raimonds Baltgalvis (Saldus Motoklubs). Par Latvijas kausa vicečempionu MX50+ grupā kļuva Romus Latakaitis no Lietuvas, bet bronzas medaļa devās pie Jāņa Mironova (CAMK Latgale).

Dāmu konkurencē “Pīlādžu mototrasē” ātrākā no visām daiļā dzimuma braucējām bija lietuviete Adrija Skudutīte, kura nepārspēta palika abos braucienos un summā. Otrā palika sezonas kopvērtējuma līdere Sāra Vintere (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kura pēc aizvadītiem pieciem posmiem sakrāja pietiekami daudz punktu, lai uz mājām aizvestu Latvijas kausu. 3. vieta posmā Agīlijai Skudutītei. Neskatoties uz to, ka Stelpes posmā Estere Miglāne (Suzuki Latvija-Vilders) palika bez punktiem, punktu viņai bija pietiekami, lai Latvijas kausa kopvērtējumā kāptu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Latvijas kausa bronza devās pie Ievas Sproģes.

Diezgan saspringta situācija kopvērtējuma tabulā pirms Stelpes posma bija MX Retro 175 klasē, kurā TOP3 braucēji punktu ziņā bija cieši viens otram blakus. Arī trasē cīņas nerimās starp Egilu Reinkopu (Saldus motoklubs), Jāni Ķepiņu (MK Aloja) un Jāni Leitānu (AMK “Bieriņi”). No šī trio ātrākais Stelpē izrādījās Reinkops, otrais Ķepiņš, bet 3. vietā palika Leitāns. Toties sezonas kopvērtējumā situācija ir pavisam citāda. Par čempionu ar 207 punktiem kļuva Leitāns, otrais, ar izcīnītu 201 punktu, palika Ķepiņš, bet Reinkops ar 200 punktiem – trešais. Iespējams, Reinkops būtu čempions, ja nebūtu izlaidis Lubānas posmu, bet kas būtu, ja būtu….

MX Retro 250 klasē uzvarēja Mārtiņš Mauriņš (F.F.F. sporta klubs), nodrošinot sev čempiona titulu arī sezonas kopvērtējumā. Edgars Liliešteins (F.F.F. sporta klubs) izcīnīja 2. vietu un ieguva sudrabu čempionāta kopvērtējumā. Stelpē bronzas medaļu kaklā kāra Aleksejs Gavrilovs Rogoza (Suzuki Latvia-Vilders), taču sezonas kopvērtējumā viņam 4. vieta. Par sezonas kopvērtējuma 3. vietas ieguvēju kļuva Mārtiņš Muša (Saldus motoklubs).

MX Retro 350 klasē tāpat kā aizvadītos posmus, arī Stelpē galvenā konkurence bija starp “Suzuki Latvia-Vilders” braucējiem Tomu un Oļegu Kasečkiniem. Šajā duelī pēdējā posmā uzvarēja Toms un svinēja panākumu sezonas kopvērtējumā. Oļegam 2. vieta posmā un 2. vieta kopvērtējumā. Stelpes posmā bronza Guntaram Birkavam (AMK “Bieriņi”), taču kopvērtējumā viņam neizdevās apsteigt Gati Zolmani (Saldus motoklubs), kurš nepiedalījās sacensībās Stelpē. Līdz ar to Zolmanim kopvērtējumā 3. vieta.

MX Retro 500 klase bija tā klasē visu goda pjedestālu iekaroja Saldus motoklubu pārstāvošie Zolmaņi. 1. vietu izcīnīja Roberts, 2. vietā ierindojās – Raivis, bet trešais palika Gatis. Kopvērtējuma tabula arī līdzīga – pirmais Roberts, otrais – Raivis, taču trešajā pozīcijā Gata vietā stājās Māris Miezītis (MK Aloja).

Zelta mopēda ieskaitē ZM45STD-16 klasē divu braucienu summā Stelpē uzvarēja Jānis Grava, aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Pēteri Supi (Valkas Vanagi) un Sandiju Jansonu (MK Ape).

ZM45STD16+ klasē kā raķete pa trasi triecās Ainārs Karro (Karro MX), izcīnot pārliecinošu uzvaru posmā. Otro labāko rezultātu uzrādīja Toms Leitis (MK Ape), bet trešajā vietā ierindojās Regnārs Gabranovs (MK Ape).

ZM Retro klasē divu braucienu summā triumfēja Normunds Eglītis (Valkas Vanagi), otrais palika Edgars Stumpis, bet trešo pozīciju iekaroja Ilgonis Karro (Karro MX).

ZM2ASTD klasē 1. vietu izcīnīja Kārlis Andersons (Karro MX), 2. vietā palika Vitālijs Zakrevskis, bet 3. vietā ierindojās Raitis Krastiņš.

ZM Sport klasē visiem pa priekšu traucās Ainārs un Emīls Karro no “Karro MX” kluba. Trešais finišu sasniedza Raivis Bunkuvskis, kurš tāpat kā Ainārs un Emīls pārstāv “Karro MX”.

Zelta mopēda dāmu konkurencē nesasniedzama priekš konkurentēm bija Suzanna Gredzena (Valkas Vanagi). 2. vietu divu braucienu summā izcīnīja Justīne Reinolde (Motosports Racing Team), bet trešo rezultātu uzrādīja Marta Supe.

Retro kausa sezonas kopvērtējumā komandu ieskaitē labākās komandas titulu ieguva “Saldus motoklubs” (4063 punkti), 2. vietā palika MK “Aloja” (1403 p), 3. vietu izcīnīja CAMK “Latgale” (1255 p).

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/sadaliti-latvi...