Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss/Stupelis izcīna uzvaru Holandes čempionāta 2.posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bakss/Stupelis izcīna uzvaru Holandes čempionāta 2.posmā
Bakss/Stupelis uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Holandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" otrajā posmā svētdien uzvaru svinēja Etjēna Baksa un latviešu motosportista Kaspara Stupeļa ekipāža.

Jau ziņojām, ka pirmais "Dutch Masters" posms nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tika atcelts, bet otrais posms noritēja kā plānots. Pirmajā braucienā Bakss/Stupelis bija ātrākie, bet otrajā braucienā ekipāža izcīnīja 3.vietu, kas divu braucienu summā deva pirmo pozīciju. Otro vietu izcīnīja Daniela Vilemsena/Luka Rostinga ekipāža.

Kā portālam ''Sportacentrs.com'' pastāstīja Kaspars Stupelis, tad sacīkstes esot aizritējušas ļoti labi un ekipāža ir apmierināta ar savu ātrumu.

''Ja pirmais posms nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tika atcelts, tad šis posms notika, kā plānots. Lai arī pirms šī posma apmēram divas nedēļas ļoti bieži lija lietus, trase bija ne savādāka nekā citus gadus,'' stāsta Kaspars Stupelis.

''Kvalifikācijā pirmajā ātrajā aplī pieļāvām kļūdu, kas mums tobrīd deva ceturto vietu. Smilšu trasē tā specifikācija ir tāda, ka jācenšas jau pašā sākumā uzrādīt ātrāko apļa laiku, jo ar katru apli trase paliek dziļāka un tās cerības uzrādīt labāku rezultātu samazinās. Mums bija trīs mēģinājumi, kur visos arī izdevās nedaudz uzlabot savu pirmā apļa rezultātu, kas finišā beigās mums deva 2.vietu.''

''Pirmajā braucienā no starta bijām trešie, jo pagaidām mums tie starti vēl neiet tā, kā gribētos. Pirms brauciena sarunājām, ka, ja nebūsim pirmie, tad netrakosim bet brauksim mērenā tempā. Tā arī darījām, un, kad bija nobrauktas 15 minūtes, tad no ceturtās vietas sākām veikt savus uzbrukumus un drīz vien nonācām vadībā. Turpinājumā nosargājām savu pozīciju un izcīnījām uzvaru. 0,9 sekundes aiz mums finišēja Daniels Vilemsens, bet trešais, zaudējot 12 sekundes, finišēja Julians Veldmans. Bijām priecīgi ar šo rezultātu, jo ātrums bija labs un braukšana gāja no rokas.''

''Otrajā braucienā startā mēģinājām iesākt braukt ar citu pārnesumu. No starta aizgājām kā ceturtie, bet aiz pirmā kreisā līkuma bija neliels tramplīns. Iepazīšanās aplī mēs tur izbraucām pa pašu kreiso malu, kur Bakss atrada pilnībā līdzenu līniju. Atcerējos to, bet pēc starta nenolasījām viens otram domas, tāpēc neizdevās noslogot blakusvāģi tā, kā vajadzēja, tāpēc norakāmies smiltīs un nelielu brīdi pabraucām uz sāna. Tobrīd zaudējām daudz pozīcijas un atkritām kaut kur uz 15.pozīciju. Tad sākām ķert konkurentus, kur aizcīnījāmies līdz otrajai vietai, piekāpjoties vien Vilemsena ekipāžai. Cerēju, ka izdosies mums apdzīt viņu, bet pieredzējušais Vilemsens ir tik gudrs, ka brīžiem iebrauca dziļajā špūrē, nedaudz piebremzēja un tad, kad bijām aiz viņa, tad viņš iedeva tādu gāzi, ka mums visa seja bija ar smiltīm (smejas). Viņš mūs labi pabaroja ar smiltīm (smejas). Taču neilgi jau pirms tam Etjēnam saplīsa brilles. Redzēju, ka viņam ir grūti pabraukt, tāpēc tobrīd zaudējām ātrumu. Norāvu savas brilles un apmainījos ar viņa brillēm. Tad es pēdējos apļos dabūju kārtīgi paēst smiltis. Tās sajūtas varētu būt tādas, ka tu notupies uz ceļiem un tev sejā iemet četras lielas lāpstas ar slapjām smiltīm (smejas).''

Lai arī ekipāža finišēja trešajā vietā, divu braucienu summā izdevās uzvarēt. ''Finišējām trešajā vietā, kas divu braucienu summā mums deva pirmo vietu. Otro vietu izcīnīja Vilemsens, bet trešais – Veldmans. Kopumā esam ļoti priecīgi, jo smagais darbs ir atmaksājies un tā braukšana iet no rokas. Ir jāpiestrādā pie startiem un tad jau būs pavisam labi,'' tā Kaspars.

Pirms pirmā PČ posma, kas startēs 7.aprīlī, ekipāžai paredzēts vēl piedalīties "Dutch Masters" 3.posmā. Pēc tam Bakss un Stupelis apmeklēs MXGP Holandes posmu, kas atrodas piecus kilometrus no viņu komandas darbnīcas, kā arī vēl Kaspars dosies uz Latviju, lai mājās veiktu nelielu restartu un lai uzņemtu spēkus pirms PČ jaunās sezonas.

Sezonas kopvērtējums:

V.EkipāžaPunkti
1 .Etienne Bax & Kaspars Stupelis45
2 .Daniel Willemsen & Luc Rostingt44
3 .Julian Veldman & Glenn Janssen36
4 .Marvin Vanluchene & Ben van den Bogaart36
5 .Davy Sanders & Lari Kunnas31
6 .Brett Wilkinson & Ryan Humphrey27
7 .Koen Hermans & Nicolas Musset25
8 .Kristof Santermans & Beleckes Konstantina25