Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Paziņoti braucēji Nāciju kausam motokrosā, ASV komanda nestartēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Paziņoti braucēji Nāciju kausam motokrosā, ASV komanda nestartēs
Foto: mxgp.com

25. un 26. septembrī Itālijā, Mantovas trasē norisināsies ikgadējā Nāciju kausa izcīņa motokrosā (MXoN), kas, kā vienmēr, kopā pulcēs spēcīgākos šī sporta veida braucējus no visas pasaules. Startēs arī Latvijas komanda, bet šobrīd jau zināmi visi sastāvi.

Kopumā Nāciju kausā gatavojas startēt 33 valstis, tostarp arī baltieši. Latvijas komanda šoreiz trasē dosies bez Paula Jonasa, bet līdzi varēsim just Kārļa Sabuļa, Maira Pumpura un Toma Macuka sniegumam. Pērn Nāciju kauss nevarēja notikt, bet 2019. gadā mūsu komanda ar Jonasu, Macuku un Dāvi Ivanovu ierindā sasniedza augsto astoto vietu.

Toreiz ļoti pārsteidza Igaunija, kas ierindojās ceturtajā vietā - šogad tās izlasē atkal iekļauts Harijs Kullass, bet viņa jaunie komandas biedri būs Jorgens-Matiass Talviku un Gerts Krestinovs. Lietuvai pagājušajā reizē gāja krietni sliktāk, bet to atkal pārstāvēs MXGP pasaules čempionāta zvaigzne Armins Jasikonis un Dovids Karka, kamēr viņiem pievienosies Erlands Mackonis.

Izcīnīto kausu dodas aizstāvēt Nīderlandes komanda, kas uz "nācijām" atkal sūtīs Džefriju Herlingsu un Glenu Koldenhofu, kamēr Kalvinu Vlānderenu nomainījis Roans van de Mūsdijks. Pirms diviem gadiem otro vietu izcīnījusī Beļģija startēs ar Ženotu Sirilu, Liamu Evertsu un Brentu van Doninku, kamēr Lielbritānijas komandā, kas 2019. gadā bija trešā ātrākā, šoreiz Bens Vatsons, Konrāds Mjūzs un Šons Simpsons.

Diemžēl šoreiz nestartēs vienmēr spēcīgā ASV komanda, bet Francija var cerēt uz titulu ar Benuā Paturelu, Tomu Vialli un Matīsu Bousramu ierindā.

Nāciju kausa izcīņas komandu sastāvi: https://www.mxgp.com/sites/default/...

     [+] [-]

, 2021-09-17 22:06, pirms 3 gadiem
Nīderlande vai Itālija