Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Alojas motokrosā "MX Pro" klasē Kārkliņš uzveic E.Jonasu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alojas motokrosā "MX Pro" klasē Kārkliņš uzveic E.Jonasu
Foto: no Elgara Jonasa arhīva

Aizvadītajā sestdienā, 14. augustā Alojā, Jaunzemnieku mototrasē norisinājās Nacionālā kausa trešais posms motokrosā. Šī trase daudziem sportistiem zināma kā ļoti labi sagatavota, arī šoreiz organizators bija par visu parūpējies, lai dienas garumā pie starta līnijas stātos 251 dalībnieks.

Aizvadītajā sestdienā, 14. augustā Alojā, Jaunzemnieku mototrasē norisinājās Nacionālā kausa trešais posms motokrosā. Šī trase daudziem sportistiem zināma kā ļoti labi sagatavota, arī šoreiz organizators bija par visu parūpējies, lai dienas garumā pie starta līnijas stātos 251 dalībnieks.

Šoreiz lietainais laiks trasē ieviesa savas korekcijas. Dienas pirmajā pusē jaunākajiem sportistiem nācās krietni vien papūlēties, lai lietus netraucētu gūt labus rezultātus. Dienas otrajā pusē laiks noskaidrojās, uzspīdēja saule, taču pieaugušajiem braucējiem nācās cīnīties ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar pamatīgiem dubļiem.

Neskatoties uz dubļiem trasē, lielisku veikumu uzrādīja MX Pro klases uzvarētājs Jānis Kārkliņš (MX “Ādaži”), kuram šogad šīs bija pirmās sacensības. Sportists atzīt, ka šis posms bija ļoti kvalitatīvs un labs treniņš, gatavojoties Latvijas čempionāta pirmajam posmam Alojā. Runājot par sacensībām, Jānis pastāstīja, ka “pirmajā braucienā bija viena līnija pa visu trasi, otrajā parādījās jau divas. Trase bija ļoti labi sagatavota. Neskaitot to, ka pāris vietās līda ārā akmeņi, viss bija labi. Abi starti izdevās labi, tie bija samērā līdzīgi. Otrais par simtdaļām bija pat labāks. Starta pirmajā līkumā iebraucu pirmais. Ņemot vērā, ka braucu ar mazo motociklu, pēc tam izvirzījos otrajā pozīcijā. Pēc pirmā līkuma sanāca pacīnīties ar Kārli Kalēju. Jāiet tik uz priekšu. Konkurenti bija spēcīgi. Sacensībās vienmēr visi ir konkurenti un neviens neatšķiras vai vājāks, vai stiprāks. Uz šo posmu devos, lai pārbaudītu savu motociklu, kā tas uzvedās starta momentos, protams, arī, cik ilgi sevi spēju noturēt vienā ātrumā. Paldies manai ģimenei un visiem, kas mani atbalsta.”

Sacensību organizators un motosportists Māris Miezītis (MK “Aloja”) ir gandarīts par aizvadīto posmu un pastāstīja, ka sacensības noritēja veiksmīgi. “Gāja ļoti labi. Dalībnieku bija daudz, bija sportisti no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Diena bija izdevusies, no rīta pamatīgi gāza lietus, pēcpusdienā jau spīdēja saule, vakarā jau viss bija nožuvis,” stāsta Māris, kurš ar dēlu Kristeru Miezīti arī startēja šajās sacensībās. “Pirmo reizi startēju Nacionālajā kausā, man patika. Treniņos biju pieradis braukt pa sausu trasi, šoreiz sanāca diezgan dubļaina. Viegli nebija. Bija tikai viena špūre pa kuru braukt. Kopumā bija labi. Sanāca arī neliels kritiens, kurš prasīja daudz spēka, lai turpinātu braucienu. Paldies visiem bērniem un bērnu vecākiem par dalību, par to, ka nenobijās no lietus, jo visi brauca, visi bija uz starta,” tā Māris Miezītis.

Nacionālā kausa trešā posma uzvarētāju TOP3

MX50 Jaunākie klasē:

1.Tomass Tilāns (AMK “Bieriņi”)
2.Markuss Rode (AMK “Bieriņi”)
3.Gabriels Ismailovs (IK “Auseklis”)

MX50 Vecākie klasē:

1.Patriks Cīrulis (IK “Auseklis”)
2.Martins Cīrulis (IK “Auseklis”)
3.Kristofers Valks (Igaunija)

MX65 Jaunākie klasē:

1.Lucas Leoks (Igaunija)
2.Jakobs Burmanns (Igaunija)
3.Sebastians Olsens (MK “Olaine”)

MX65 Vecākie klasē:

1.Martens Rauds (Igaunija)
2.Leslie Pullers (Igaunija)
3.Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”)

MX85 Jaunākie klasē:

1.Ričards Alens Gaļcins (“Camk Latgale”)
2.Kaspars Uibu (Igaunija)
3.Alberts Knapšis (“F.F.F.”)

MX85 Vecākie klasē:

1.Ivans Dubatovkins
2.Kristers Zemmers (MX “Factory Latvia”)
3.Emīls Solovjevs (privāti)

MXPRO klasē:

1.Jānis Kārkliņš (MX “Ādaži”)
2.Elgars Jonass (“Saldus motoklubs”)
3.Harijs Suharževskis (MK “ASB”)

MX A klasē:

1.Sandis Aļeksējevs (“DAKO Ziemeļvidzeme”)
2.Raivis Elksnis (“GF Racing Team”)
3.Jānis Riters (“GF Racing Team”)

MX B klasē:

1.Ralfs Riters (“Rambas R”)
2.Aleksandrs Smirnovs (“Rambas R”)
3.Artis Laiviņš (“Moto Mafia”)

MX C klasē:

1.Kārlis Catlaks (“F.F.F.”)
2.Edgars Upītis (“Gulbenes Moto”)
3.Agris Bārda (“DAKO Ziemeļvidzeme”)

MX D klasē:

1.Artūrs Sprudzāns (MX “Ādaži”)
2.Agris Buivids (privāti)
3.Romāns Vasiļjevs (“GF Racing Team”)

MINI MX klasē:

1.Jurijs Sigajevs (“Saldus motoklubs”)
2.Reinis Pušpurs (“Gulbenes moto”)
3.Toms Binovskis (“Saldus motoklubs”)

Zero klasē

1.Matīss Martinovs (privāti)
2.Imants Bumbieris (“Motokurzeme”)
3.Kārlis Igals (privāti)

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...