Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Husqvarna" komanda paziņo sastāvu MX2 pasaules čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Husqvarna" komanda paziņo sastāvu MX2 pasaules čempionātam
Kajs de Volfs pārstāvēja "Husqvarna" jau šajā sezonā. Foto: Husqvarna Motorcycles

Pasaules motokrosa čempionāta MX2 klases šī gada trešā spēcīgākā vienība "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" paziņojusi, ka tās sastāvā nākamgad turpinās startēt Kajs de Volfs, bet viņa jaunais komandas biedrs būs Roans van de Mūsdijks.

De Volfs komandā startēja jau šogad, kad MX2 debijas sezonā viņam pat izdevās uzvarēt vienā no braucieniem Lommelas trasē, bet sezonā kopumā četras reizes iekļūt pirmajā trijniekā un kopvērtējumā izcīnīt septīto vietu. Pērn holandietis Eiropas čempionāta debijas sezonā EMX250 klasē kopvērtējumā sasniedza ceturto vietu, bet vēl pirms tam bijis arī pasaules vicečempions 85cc klasē.

Džeds Bītons šogad bija "Husqvarna" otrs braucējs un, lai gan neuzvarēja ne reizi, kopumā desmit sacīkstēs finišēja "Top 3", bet kopvērtējumā ieņēma piekto vietu. Vecums viņam nākamgad neļauj turpināt karjeru MX2, taču austrālietis izteicis vēlmi palikt Eiropā un braukt MXGP. Vēl gan viņam līguma nav.

Van de Mūsdijks ir komandas jaunpienācējs. MX2 klasē viņš pirmo pieredzi guva jau 2017. gadā, bet regulāri šajā čempionātā piedalās kopš 2019. gada, pēdējās trīs sezonas startējot no "F&H Kawasaki" komandas. Pagājušajā gadā Van de Mūsdijks jau guva pirmo uzvaru kādā no braucieniem, bet kopvērtējumā bija septītais. Šogad viņš pilnu sezonu neveica, taču trīs reizes ierindojās "Top 3".

Savus nākotnes plānus MXGP klasē "Husqvarna" rūpnīca vēl nav izziņojusi. Tur šogad sastāvā startēja dānis Tomass Kjers Olsens un lietuvietis Armins Jasikonis.

Tāpat sastāvu paziņojusi "SM-Action GasGas" komanda. MXGP klasē komandā turpinās braukt Alberto Forato, kurš šogad ierindojās 18. vietā, bet MX2 klasē - Andrea Adamo, kurš kopvērtējumā bija 14. ātrākais. Kevins Horgmo šogad pārstāvēja komandu EMX250 čempionātā, kļūstot par Eiropas vicečempionu. Zināms, ka viņš "SM-Action GasGas" vairs nestartēs un nākamgad aizvadīs visu sezonu pasaules čempionātā MX2 klasē, bet vēl nav zināms, kuras komandas sastāvā.

Tāpat zināms, ka šī gada Eiropas čempions EMX250 klasē Nikolass Lapuči uzreiz pāries uz MXGP klasi. Itālis turpinās pārstāvēt "Fantic Maddii Husqvarna" vienību.

Izmantotie resursi:
gatedrop.com

     [+] [-]

, 2021-11-15 20:29, pirms 2 gadiem
Ļoti interesanti būs uzzināt kur turpmāk brauks Beatons….
Ar nepacietību gaidu zināt kādas LIELĀKAS pārejas MXGP klasē!
Neliela piebilde autoram- "Monster Energy Husqvarna Factory Racing" šeit man šķiet ir kļūda un komanda ir Rockstar nevis Monster 😂

     [+] [-]

, 2021-11-15 20:43, pirms 2 gadiem
Varetu ielikt komandas un braucējus kam jau ir līgumi uz 2022.