Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis pirms noslēdzošā LČ posma motokrosā: ''Cēsīs cīņas trasē būs spraigas''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Sabulis pirms noslēdzošā LČ posma motokrosā: ''Cēsīs cīņas trasē būs spraigas''
Kārlis Sabulis (#116) Latvijas čempionāta posmā Alojā. Foto: Māris Stiprais, lamsf.lv

Ceļu pretī otrajam Latvijas čempiona titulam MX1 klasē turpina Kārlis Sabulis (MX Moduls), kuram svētdien Cēsīs, pēdējā Latvijas meistarsacīkšu posmā, jānotur pārsvars pār sezonas kopvērtējuma otrajā pozīcijā esošo Tomasu Šileiku (MX Druvas). Viņus šobrīd šķir 40 punkti.

Sabulis Latvijas čempionāta sezonu iesāka ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmajos trīs posmos, taču divi kritieni un otrā vieta Alojā sabojāja viņa perfekto sezonu. Neskatoties uz šo nosacīto neveiksmi, Kārlis MX1 klasē vēl joprojām ir izteikts līderis.

''Šie kritieni nebija tādi, ka es braucot visiem pa priekšu muļķīgi kļūdījos, bet tie bija tādi, kuri notika cīņas gaitā, braucot uz riska robežas tuvumā ar citiem sportistiem. Tā dažreiz notiek! Neuzskatu, ka baigi daudz esmu kļūdījies, tā kā viss ir labi. Jāaizvada līdz galam sezona un viss,'' Alojas posma notikumus atminējās Kārlis Sabulis.

Sportists apzinās, ka punktu ziņā ir krietni priekšā tuvākajam sekotājam Tomasam Šileikam, tāpēc Cēsīs brauks savā tempā, lieki neriskējot: ''Punktu pārsvars pār Šileiku man ir gana liels, tāpēc Cēsīs pārlieku netrakošu un braukšu tā kā jābrauc - saprāta robežās. Protams, Cēsīs būs vēl lietuvietis Armīns Jasikonis, tā kā cīņas noteikti būs spraigas, bet kā jau minēju, braukšu saprāta robežās, jo ar domām un gatavošanos esmu Amerikā, kur notiks Nāciju kauss.''

Sabulis ar pārējo Latvijas izlasi uz Nāciju kausa izcīņu, kas laika posmā no 24. - 25. septembrim norisināsies Bjūkenenā, Mičigana štatā, ASV, dosies vien dažas dienas pēc Latvijas čempionāta noslēguma. Bez Kārļa Sabuļa Latvijas komandā iekļauti arī Toms Macuks (Rodeo MX) un Kārlis Alberts Reišulis (VV Moto Racing team).

Latvijas čempionāta MX1 klases kopvērtējuma TOP 6

V.PilotsKomandaValstsPunkti
1.Kārlis SabulisMX ModulsLatvija197
2.Tomass ŠileikaMX DruvasLatvija157
3.Nojs GasjunsKTM MotofavorītsLietuva122
4.Kristers DrevinskisRodeo MXLatvija102
5.Harijs SuharževskisMX ASBLatvija101
6.Gints FilipsonsGF Racing TeamLatvija87

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/karlis-sabulis...