Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda izcīna sesto vietu Junioru pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda izcīna sesto vietu Junioru pasaules čempionātā
Foto: publicitātes

Brīvdienās Nīderlandē, Hērdē norisinājās Junioru pasaules čempionāts un kauss motokrosā. Latvijas izlase 28 valstu konkurencē ieguva augsto sesto vietu.

Laikapstākļi Hērdē sportistus nelutināja, piektdien un sestdien lija lietus, trase bija smaga, slapja, dubļu daudz, bet Latvijas Junioru izlases jaunieši cīnījās, cik vien spēka, gūstot labus un vērā ņemamus rezultātus.

Visaugstāko rezultātu Pasaules Junioru čempionātā MX125cc klasē ieguva Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”), kurš divu braucienu summā šajos smagajos apstākļos izcīnīja augsto devīto vietu.

“Pasaules Junioru čempionātā man gāja ļoti labi. Domāju, ka neviens no manis negaidīja tik labu rezultātu. Arī pats nē,” saka Jēkabs Kubuliņš. Pirmajā braucienā sportistam sanāca labs starts un visu braucienu cīnījās ap 10. vietu. “Pēdējos divos apļos man parādījās vēl spēks. Saņēmos un apdzinu vēl divus braucējus un finišēju 9. vietā. Otrajā brauciena starts nebija tik labs un pirmajā aplī vēl piedzīvoju kritienu. Otrais brauciens bija krietni grūtāks, jo bija jācīnās no beigām. Šajā braucienā arī pēdējo divu apļu laika izdevās apdzīt vairākus braucējus, kas man deva 11. vietu un kopvērtējumā 9. Šādus laikapstākļus es vēl nebiju piedzīvojis. Visu dienu pirms sacensībām lietus lija bez apstājas. Trase bija ļoti smaga un mīksta, bet varu teikt, ka tā pat bija mana priekšrocība, lai cīnītos ar citiem sportistiem. Šīs man bija ļoti noderīgas sacensības. Pierādīju, ka varu cīnīties ar top braucējiem. Sapratu, kas ir manas kļūdas un pie kā vēl ir jāpiestrādā.

Liels paldies visai Latvijas Junioru izlases komandai – treneriem un Latvijas Motosporta federācijai, kā arī Sandrim Janušam un visiem pārējiem atbalstītājiem!” tā Jēkabs Kubuliņš.

Motosportistu treneris Augusts Justs (“JJ Racers”): “Pasaules Junioru čempionāts ir noslēdzies. Tas noteikti nebija no tiem vieglākajiem, tas norisinājās Nīderlandē, Heerdesdziļajās smiltīs. Tās savā ziņā pat bija parocīgas mūsu latviešu sportistiem. Visu vēl vairāk sarežģīja lietainie laikapstākļi. Mūsu puiši veiksmīgi tika galā ar kvalifikāciju. No Latvijas izlases 13 sportistiem kvalificējās 11. Diviem no braucējiem bija tehniskas ķibeles kvalifikācijā, kas sarežģīja iekļūšanu finālos. Sacensību dienā bija daudz pārsteigumu. Cepuri nost, smags darbs atmaksājas,” stāsta Augusts Justs.

Arī MX85 klasē Sebastians Olsens, kā arī Jēkaba Kubuliņš mūs visus pārsteidza un ļoti spēcīgi nostartēja. Puisis, kurš pagājušajā gadā nespēja kvalificēties “ADAC”, šogad brauca, kā līdzīgs pret līdzīgu, tas ir unikāls progress. Esam par viņu ļoti lepni un priecīgi par darbu, ko viņi ir paveikuši. Rezultāts atmaksājas.

MX65 klasē visiem sportistiem bija pirmās lielās sacensības. Tādā mērogā viņi vēl nebija startējuši. Visi puiši izpildīja maksimumu, vairāk no viņiem arī negaidījām. Domāju, ka puiši ir priecīgi par saviem rezultātiem. Daudz augstāk būtu grūti tēmēt.

Latvija izcīnīja 6. vietu, protams, gribējās vēl labāk. 2023. gadā Pasaules Junioru čempionātā mums bija 1., 2. un 28. vieta, kas deva kopvērtējumā 5. vietu. Šogad šķita, ka būsim stabilāki un mazliet labāki, bet nekas. Tiksimies ar šiem sportistiem, iespējams nākošgad Francijā.

Paldies Latvijas Motosporta federācijai par šo visu pasākumu. Tas nebija divu dienu pasākums, jo gatavojāmies gadu. Plāni tika uzstādīti jau decembrī, janvārī. Tika aizvadīti vairāki treniņi, kā arī katram sportistam tika finansiālais atbalsts, kas ir liela palīdzība, lai tie varētu nokļūt uz Heerdi un sagatavoties. Visi puiši ir pateicīgi un priecīgi. Ceru, ka varēsim šādā pašā sistēmā arī turpināt un kāpt vēl augstāk. Sarunās, daudzi lielo komandu priekšnieki teica, ka novērtē lielo darbu, ko Latvijas Motosporta federācija ir ieguldījusi. Mēs noteikti strādājam tikpat profesionāli, cik citas lielās valstis.”

Pasaules Junioru čempionāta un kausa motokrosā Latvijas braucēju rezultāti:

MX65cc klasē:

22. vietā Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
37. vietā Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
38. vietā Magnuss Misiņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”)

MX85cc klasē:

16. vietā Sebastians Olsens (privāti)
21. vietā Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”)
29. vietā Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
31. vietā Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”)

MX125cc klasē:

9. vietā Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”)
11. vietā Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”)
34. vietā Raivo Laicāns (privāti)
37. vietā Alberts Knapšis (“Motosports Racing Team/Auseklis”)

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...