Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis dominē Igaunijas motokrosā, Stupeļa ekipāžai otrā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis dominē Igaunijas motokrosā, Stupeļa ekipāžai otrā vieta
Kārlis Sabulis izraujas sacensību vadībā. Foto; Alari Jüriöö

Motosportists Kārlis Sabulis nedēļas nogalē ar panākumiem aizvadījis Igaunijas kausa izcīņas "MX Liiga" otro posmu, spējot izcīnīt uzvaras abos "MX Pro" klases braucienos. Tikmēr otro vietu blakusvāģu klasē guva kantētājs Kaspars Stupelis.

Sezonas otrās sacīkstes tika aizvadītas Kihli trasē, kas atrodas netālu no Tiri pilsētas. Cīņas tika aizvadītas gan solo motokrosā, gan blakusvāģu un kvadriciklu ieskaitē.

"MX Moduls" komandas sportists Kārlis Sabulis, kurš startēja ar "Husqvarna" motociklu, jau kvalifikācijā sasniedza ātrāko apļa laiku, un arī turpinājumā bija konkurentiem neapturams. Pirmajā braucienā viņš jau sākumā pārņēma vadību, tad pakāpeniski palielināja pārsvaru un uzvarēja. Otrais finišēja Erki Kahro, kurš pēc starta bija vien sestajā pozīcijā, bet trešo vietu ieņēma Gerts Krestinovs. Arī otrajā braucienā Sabulis devās pretī drošai uzvarai, taču šoreiz viņam nervus pabojāja Krestinovs, kurš spēja pietuvoties latvietim, bet garām netika. Trešo vietu ieņēma Hardi Rosiorgs. Kahro tikmēr bija veselības problēmas un nepietika spēka, lai turpinātu dalību sacensībās. Posma summā Sabulim uzvara, otro vietu ieņēma Krestinovs, bet trešo - Rosiorgs.

Blakusvāģu klasē pirmajā braucienā sākotnēji vadībā bija igaunis Gerts Gordejevs ar latvieti Kasparu Stupeli, taču Kerts Variks un Lauri Kunnass dažus apļus pirms finiša viņu apdzina. Pēc Tanela Rēsnas un Villema Sārna neveiksmes, trešajā vietā finišēja brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Otrajā braucienā Varika ekipāža jau pēc starta nokļuva vadībā, Gordejevs ar Stupeli mēģināja cīnīties, taču tikt priekšā neizdevās. Lielbrāržiem šoreiz pārliecinoša trešā vieta, un viņi līdz ar to trešie arī posmā, kamēr uzvarēja Variks/Kunnass, bet otro vietu ieņēma Gordejevs/Stupelis.

Igaunijas kausa izcīņas trešais posms gaidāms 10. jūlijā Tihemetsā.

Ņemot vērā daudzu līdzšinējo ierobežojumu atcelšanu, arī Latvijā drīzumā sāksies motokrosa sezona. Svētdien, 20. jūnijā Jaunpilī, Jaunpils mototrasē notiks Latvijas Amatieru čempionāta pirmais posms.

Posma rezultāti "MX Pro" klasē:

VietaBraucējsPunkti
1.Kārlis Sabulis120
2.Gerts Krestinovs104
3.Hardi Rosiorgs92
4.Johanness Hermans92
5.Andero Lusbo82
6.Hanss Prīdels76
7.Jans Jakobsons76
8.Egerts Pihlaks64
9.Arons Lenziuss60
10.Tanels Rauks60

Posma rezultāti blakusvāģu (KV) klasē:

VietaEkipāžaPunkti
1.Kerts Variks/Lari Kunnass50
2.Gerts Gordejevs/Kaspars Stupelis44
3.Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis40
4.Ulars Karings/Sebastians Olivers Lamps36
5.Katrina Peldma/Rains Vaikmē30
6.Kevins Vahters/Kenijs Vahters27
7.Svens Pintšuks/Henrijs Jaosārs25
8.Roberts Lihtsa/Markuss Lina16
9.Tanels Rēsna/Villems Sārna15
10.Ahto Kurgs/Sanders Partss13

Pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...