Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lotārs Aleksejevs: "Sākumā nevarējām atcerēties, kas sekos aiz tramplīna vai līkuma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lotārs Aleksejevs: "Sākumā nevarējām atcerēties, kas sekos aiz tramplīna vai līkuma"
Kristaps Rozenbergs / Lotārs Aleksejevs
Foto: x99/Slīterāni

Nedēļas nogalē norisinājās Sidecar Kings Retro motokrosa čempionāta posmi. Sestdien sacensības norisinājās Ilūkstē, bet svētdien Stelpē. Nebaidoties no laika prognozēm, arī "x99/Slīterāni" komandas sportisti startēja šajās sacensībās, uzrādot atzīstamus rezultātus.

Sestdien sacensības noritēja Ilūkstes mototrasē, kur teicamus rezultātus uzrādīja šīs trases mājinieki – Kristers Millers un Kalvis Krievāns. MX Open klasē pārliecinoša uzvara braucienos un dienas summā Kristeram, bet godpilnajā 3. vietā dienas noslēgumā ierindojās Kalvis.

Ilūkstē, Blakusvāģi Pro klasē, startēja arī Uvis Vasiļenko & Kaspars Krievs, kurus ķibeles piemeklēja jau kvalifikācijas braucienā. „Kvalifikācijā ātrajā aplī piedzīvojām kritienu, ar to arī var teikt, ka dienu beidzām. 1. brauciena iepazīšanās aplī „atņirdzās” sajūga rokturis, brauciena laikā sāka ķerties gāze un brauciens, protams, vājš. Uz 2. braucienu uzlikām citu sajūga sistēmas komplektu, par ko paldies Modrim Štellem, un vairāk vai mazāk tikām galā ar gāzes trosīti. Pie starta bomja jaunajam rokturim no bļodiņas izleca izspiedējstienītis un dzinējs noslāpa. Visi aizbrauca. Uz ātru roku saliku atpakaļ visu vietā un devāmies trasē. Brauciena laikā pārsitām mocītim riteni, bet tik un tā spējām dažas ekipāžas noķert.” stāsta Uvis. Neskatoties uz neveiksmēm, puišiem izdevās ierindoties kopvērtējuma 4. pozīcijā, vien par punktu piekāpjoties 3. vietas ieguvējiem.

Veiksmīgas sacensības Kristapam Veinbergam, kurš startēja Kvadri Open klasē. Kristapam gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā 2. vieta, piekāpjoties vien igauņu sportistam Stenam Jupačevskim.

Svētdien jau sacensībās pārcēlās uz Stelpi, „Pīlādžu mototrasi”. Uz sacensībām bija ieradies arī Aksels Cīrulis, kurš startēja Q100 klasē. Braucienos Akselam 4. un 3. vieta, kas dienas kopvērtējumā viņu ierindojas uz pjedestāla 3. pakāpiena.

Uz MX Open klases starta stājās Renārs Līmanis. Kvalifikācijā Renāram izdevās uzrādīt otro ātrāko apļa laiku, savukārt abos braucienos un dienas summā stabila 3. vieta.

Lielisku sniegumu trasē šodien parādīja Jānis Kirilko, kurš startēja Kvadri 35+ klasē, uz starta stājoties arī ar Kvadri Open klases pārstāvjiem. Jānis nervus pakutināja ne tikai skatītājiem, bet arī saviem konkurentiem, jo spēja cīnīties ne tikai ar savas klases sportistiem, bet arī ar Kvadri Open klases braucējiem. 1. braucienā izcīnīta 2. vieta, bet diemžēl dienas rezultātu pabojāja 2. brauciens, kad brauciena vidū tika piedzīvotas tehniskas ķibeles un braucienu nācās pārtraukt.

Pēc sacensībām Ilūkstē, uz Stelpi devās arī Kristaps Veinbergs, kuram šoreiz 4. vieta Kvadri Open klasē. 2. braucienā ar Kristapu pacīnījās Ričards Zālīte, kuram šodien 5. vieta. Trešā sportiste šajā klasē no komandas šoreiz Monta Dišlere-Kirilko, kura sīvi cīnījās ar puišiem un dienas beigās spēja pārspēt 35+ klases sportistus, ierindojoties 7. vietā Kvadri Open klases kopvērtējumā.

Interesantas cīņas Stelpē sagādāja blakusvāģu ekipāžas, kuras uz sacensībām bija ieradušās kuplā skaitā. Stelpē startēja arī Uvis & Kaspars, kuri bija veiksmīgi tikuši galā ar visām problēmām pēc sacensībām Ilūkstē. Šoreiz iztikts bez starpgadījumiem un dienas kopvērtējumā 7. vieta, par vienu punktu piekāpjoties komandas biedriem – Kristapam Rozenbergam & Lotāram Aleksejevam. „Nezinājām ko no sacensībām sagaidīt, jo šajā trasē nekad iepriekš nebijām braukuši - sākumā nevarējām atcerēties, kas sekos aiz tramplīna vai līkuma. Kvalifikācija īsti neizdevās kā gribētos, jo trasē atradās daudz blakusvāģu ekipāžas un grūti bija uzrādīt ātru apļa laiku, jo nācās piebremzēt, lai apdzītu citas ekipāžas trases šaurajās vietā. Bet kopumā ar sacensībām esam apmierināti, jo abos braucienos izdevās labi starti un spējām konkurēt ar pieredzējušākiem sportistiem.” par sacensībām stāsta Lotārs.

Aizvadītas divas spraigu cīņu pilnas sacensību dienas, bet nav laika atvilkt elpu, jo jau 18. jūnijā Ķegumā norisināsies trešais Latvijas čempionāta posms kvadricikliem un blakusvāģiem.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99