Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

22 gadu vecumā aizsaulē devies pasaules čempiona titula kandidāts Stīmans

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

22 gadu vecumā aizsaulē devies pasaules čempiona titula kandidāts Stīmans
Viktors Stīmans. Foto: Victor Steeman, Instagram

Pāragri 22 gadu vecumā mūžībā devusies nīderlandiešu moto zvaigzne Viktors Stīmans, vēsta ārzemju mediji.

''Kawasaki'' pilots Stīmans sestdien piedalījās ''Supersport 300'' pasaules čempionātā Portugālē. Algarves trasē viņš sadūrās un cieta sadursmē, saduroties ar citu pilotu. Sportistam uzreiz trases malā tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Pēcāk viņš ar helikoptera palīdzību tika nogādāts slimnīcā, taču no gūtajām traumām iestādē mira.

''Tagad ir noticis kaut kas tāds, no kā vienmēr baidās motociklu braucēju vecāki. Mūsu Viktors nespēja uzvarēt šajās pēdējās sacīkstēs. Neskatoties uz nepanesamo zaudējumu un bēdām, mēs esam ārkārtīgi lepni, ka varam dalīties ar jums ziņās, ka mūsu varonis, ziedojot savus orgānus, ir izglābis vēl piecus cilvēkus. Mēs vēlamies pateikties visiem par to, kā jūs pēdējo dienu laikā atbalstījāt mūs. Mums ļoti pietrūks mūsu Viktora,'' paziņojumā rakstīja sportista vecāki.

Stīmans šosezon bija izcīnījis uzvaru pasaules čempionātā četras uzvaras. Viņam bija labas izredzes izcīnīt arī čempiona titulu. Viņa karjera bijusi spoža.

Stīmana nāve iestājās vien mazāk kā nedēļu pēc tam, kad mira 26 gadus vecais britu ''Superbikes'' pilots Krissijs Rouzs. Viņš mira no galvas traumām, kuras ieguva pēc piedzīvotās avārijas Anglijas ''Donington Park'' trasē sacensību laikā.

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2022/10/12/...