Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Toms Macuks: ''Braukšu un darīšu to, uz ko esmu spējīgs''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Toms Macuks: ''Braukšu un darīšu to, uz ko esmu spējīgs''
Toms Macuks. Foto: Māris Stprais

Latvijas motosportists Toms Macuks devies uz “Loketas” trasi Čehijā, lai šajā nedēļas nogalē piedalītos Eiropas motokrosa čempionātā divtaktu motoru (EMX2T) klasē. Pērn viņš šajā klasē izcīnīja zeltu.

Ventspils motokluba “Rodeo MX” sportists, kurš ir pašreizējais MX1 klases sezonas līderis Latvijas čempionātā, būs vienīgais Latvijas pārstāvis šajās Eiropas meistarsacīkstēs. No Baltiešiem vēl startēs Neilas Pečatauskas no Lietuvas, bet Igaunija šoreiz netiks pārstāvēta.

“Gatavošanās notiek pēdējās divas nedēļas. Šobrīd aizvadu treniņus ar šo 250cc klases divtaktu motociklu, jo ar savādāku motociklu EMX2T klasē braukt nedrīkst. Ir lietas savādākas šajā mocī un pie tā nedaudz ir jāpierod – visi regulējumi jāatrod. Ja salīdzina ar pārējiem braucējiem, mana gatavošanās šim čempionātam varbūt nav tik profesionāla. Tur būs puiši, kas to tik vien dara kā brauc ar moci un sporto. Man tomēr vēl ir citas lietas, kas jādara un to visu ļoti grūti apvienot. Es sev pats esmu mehāniķis, visu organizēju, tāpat palīdz mans tēvs Andrejs. Protams, mērķis ir braukt un izbaudīt šīs sacensības, jo šogad tāpat kā pirms gada būs labs sportistu sastāvs, tāpēc nekādus konkrētus mērķus sev neuzlieku – braukšu un darīšu to uz ko esmu spējīgs. Tad redzēsim kā būs,” par gatavošanos gaidāmajām sacensībām stāstīja Toms Macuks, kurš karjeras laikā Eiropas čempionātā izcīnījis visa kaluma medaļas.

Šajā klasē, ieskaitot latvieti, pieteikti sešdesmit pieci sportisti no dažādām valstīm – Zviedrijas, Itālijas, Čehijas, Nīderlandes, Somijas, Lielbritānijas, Austrijas, Lietuvas, Vācijas, Norvēģijas, Beļģijas, Ungārijas, Polijas, Francijas un Dānijas.

Toms nenoliedz, ka viņam patīk “Loketas” trase, jo tieši šeit viņš pirms gada izcīnīja Eiropas čempiona titulu: “Loketas trase man ļoti patīk un padodas. Tā ir tehniska, slidena un gana viltīga. Vienmēr man tur ir bijuši salīdzinoši labi rezultāti, tāpēc ceru, ka arī šogad viss ies pēc plāna un nebūs nekādas baigās ķibeles ar motociklu vai arī pats nepieļaušu kādas kļūdas.”

No pērnā gada TOP3 Eiropas čempionātā EMX2T klasē šogad startē uzvarētājs Toms Macuks un bronzas medaļnieks Johaness Kleins no Austrijas. Pērnās sezonas otrās vietas ieguvējs norvēģis Hākons Osterhagens savu dalību sacensībās nav pieteicis.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv