Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar posmu Cēsīs tiks noslēgta Latvijas motokrosa čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar posmu Cēsīs tiks noslēgta Latvijas motokrosa čempionāta sezona
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Svētdien motokrosa trasē "Ezerkalni", kas atrodas Cēsu novada Priekuļu pagastā, norisināsies 2023. gada atklātā Latvijas čempionāta motokrosā noslēdzošais posms.

Sacensību programmas ietvaros tiks noskaidroti ne tikai Cēsu posma godalgoto vietu ieguvēji, bet arī Latvijas čempioni MX1, MX2, MX2 Juniori, MX125, MX Dāmu, MX65 un MX Open 450 klasēs. Blakusvāģu, Kvadriciklu, MX OPEN 250 un MX85 klasē čempioni tika noskaidroti jau Madonas posmā.

Pašā prestižākajā no solo motociklu klasēm MX1 tuvu savam trešajam Latvijas čempiona titulam ir Toms Macuks (Rodeo MX), kurš uz Cēsīm dosies ar 38 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Domantu Jazdausku (Rodeo MX) no Lietuvas. Trešajā pozīcijā atrodas Rainers Žuks (KTM Motofavorīts).

MX2 klasē galvenais favorīts uz titulu ir Edvards Bidzāns (Rodeo MX), kurš 2. vietā esošajam Uldim Freibergam (Rodeo MX) ir priekšā 26 punktus. TOP3 šajā klasē noslēdz Mairis Pumpurs (MX Moduls).

MX Dāmu klasē, lai arī līdere visas sezonas garumā ir lietuviete Paula Bertašiūte, viņai pa pēdām min Patrīcija Bērziņa (AMK Bieriņi), kurai vēl joprojām ir cerība sezonas beigās iegūt kāroto Latvijas čempiones troni. Bronzas pozīciju ieņem Karlēna Randvere no Igaunijas, taču viņas vieta nav stabila, jo tikai sešu punktu attālumā no viņas atrodas Estere Tračuma (MX Delveri).

Blakusvāģu un Kvadriciklu klasēs galvenās cīņas Cēsīs notiks par otro un trešo vietu sezonas kopvērtējumā. Blakusvāģu konkurencē zelta medaļu vienu posmu pirms sezonas noslēguma nodrošināja Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa (MX Moduls) ekipāža. Savukārt Kvadriciklos pirmo reizi karjerā par Latvijas čempionu kļuvis sešpadsmit gadus vecais “KTM Motofavorīts” sportists Kārlis Neija.

Latvijas čempionāta pēdējais posms notiks 1994.gadā izveidotajā “Ezerkalnu” mototrasē, kurā regulāri notiek ne tikai Latvijas un Baltijas motokrosa sacensības, bet aizvadīti arī pasaules čempionāta posmi blakusvāģu motokrosā. Tiešraidi no sacensībām visas dienas garumā nodrošinās “Best4Sport TV”.

Sacensību dienas kārtība: https://www.licences.lv/uploads/tem...